Accident en un parc natural

Trobat mort un excursionista de 28 anys desaparegut a Aigüestortes

La família de l'home, veí de Badalona, va alertar els bombers dijous passat al perdre'n el contacte

zentauroepp54409654 cotxes de bombers i mossos en l operatiu de recerca de l exc200808164530

zentauroepp54409654 cotxes de bombers i mossos en l operatiu de recerca de l exc200808164530 / Bombers de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bombers de la Generalitat han trobat aquest migdia el cadàver d’un excursionista de 28 anys, veí de Badalona, que feia tres dies que estava desaparegut al Parc Natural d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, a la vall de Bohí, ha informat aquest servei de salvament.

Els equips de rescat van iniciar la recerca dijous passat quan a les 09.08 hores van rebre l’avís dels familiars al no haver-ne tingut notícies. El jove anava sol i tenia previst realitzar una ruta de quatre pics dins del parc nacional.

Bombers de la Generalitat va activar efectius terrestres i aeris, entre els quals l’helicòpter amb membres del Grup d’Actuacions Especials de Muntanya (GRAE) per la ruta que podria haver seguit. Ahir divendres van ampliar la batuda a tot el parc natural sobretot entre Caldes de Boí, on va aparèixer el vehicle de l’excursionista, i la zona de l’embassament de Cavallers.

Helicòpter i gossos

«A primera hora del matí d’avui dissabte, hem reprès de nou la recerca per la zona del Comoloformo, la Punta Passet i el pantà de Cavallers, amb cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, entre les quals: dos vehicles, l’helicòpter amb efectius dels GRAE, una unitat canina, Bombers d’Aran i, a més, dues patrulles dels Mossos de la unitat de muntanya», ha informat el servei de salvament.

Notícies relacionades

«Sobre les 12.00 hores del migdia, hem localitzat el cos de la persona perduda en la base de la punta Lequeutre sota el Comoloformo, al massís de Besiberri», han conclòs.

Els Mossos d’Esquadra s’encarreguen ara de determinar les causes de la mort.