09 d’ag 2020

Anar al contingut

L'IMPACTE DE L'EPIDÈMIA

Coronavirus al País Basc: última hora dels casos i la fase de la desescalada

El nombre d'infectats per coronavirus a Euskadi puja a 13.638 persones, amb 1.424 morts

El País Basc es troba actualment en fase 3 del procés de desescalada

El Periódico

GRAF8937. LAREDO, 18/03/2020.- La Guardia Civil ha establecido hoy miércoles puntos de control en carreteras cántabras para evitar los posibles desplazamientos que pueden producirse desde el País Vasco, por el Puente del Día del Padre, a la segunda residencia de sus ciudadanos en Cantabria, con el fin de evitar propagación del coronavirus. EFE/Miguel Ramos

GRAF8937. LAREDO, 18/03/2020.- La Guardia Civil ha establecido hoy miércoles puntos de control en carreteras cántabras para evitar los posibles desplazamientos que pueden producirse desde el País Vasco, por el Puente del Día del Padre, a la segunda residencia de sus ciudadanos en Cantabria, con el fin de evitar propagación del coronavirus. EFE/Miguel Ramos / Miguel Ramos (EFE)

L’epidèmia del coronavirus continua al País Basc. El nombre de casos d’infectats per la Covid-19 en aquesta comunitat puja a 13.638, amb 1.424 morts, segons les últimes dades oficials. 

El País Basc es troba actualment en la fase 3 de desescalada. [Coneix tot el que es pot fer en la fase 3]

El brot que ha desencadenat la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 es va originar el desembre del 2019 a la ciutat de Wuhan, al centre de la Xina. Des d’allà, la Covid-19 s’ha estès per tot el món. 

El primer cas a Espanya, diagnosticat el 31 de gener, va ser el d’un turista alemany que havia estat en contacte al seu país amb una persona encomanada. 

La primera mort per coronavirus a Espanya es va confirmar el 3 de març: es tractava d’un home que va morir el 13 de febrer en un hospital de València. Des d’aleshores, el saldo mortal de l’epidèmia no ha deixat d’augmentar.