incendi

Crema l'església de San Martí de Plasència | VÍDEO

Les protagonistes del temple són les vuit taules de Luis de Morales, 'el Diví'

La ràpida actuació dels bombers ha impedit un gran desastre

iglesia san martin p car 1200

iglesia san martin p car 1200

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un incendi, l'origen del qual es desconeix, ha causat importants danys a l'interior de l'església de Sant Martí de Plasència, una de les més antigues de la ciutat i on es troba un retaule daurat i policromat amb pintures de l'extremeny Luis de Morales, anomenat 'el Diví', datades entre els anys 1565 i 1570.

 L'incendi s'ha originat a l'interior del temple durant la tarda d'aquest diumenge i ha causat alarma entre veïns i turistes davant les impactants imatges de la porta sud de Sant Martí envoltada en flames.

L'alcalde i el bisbe de la diòcesi, Fernando Pizarro i José Luis Retana, respectivament, s'han personat al lloc.

L'alcalde ha explicat que la ràpida actuació dels bombers ha impedit un gran desastre.

Pizarro s'ha referit a l'imponent retaule amb pintures de Luis de Morales i ha indicat que pel que sembla «no s'ha vist afectat per les flames tot i que sí pel fum».

«Quan puguem entrar serà el moment d'avaluar els danys causats pel foc», ha dit.

La parròquia de Sant Martí és considerada una de les esglésies més antigues de la ciutat de Plasència, ja que el primitiu temple tardoromànic data de la primera meitat del segle XIII.

Notícies relacionades

Però sense cap dubte les protagonistes del temple són les vuit taules de Luis de Morales, 'el Diví', que s'emmarquen al retaule major, una talla plateresca realitzada per l'entallador de Plasència Francisco Rodríguez.

Les pintures van ser realitzades entre els anys 1565 i 1570, i quatre de les vuit taules s'atribueixen directament a les mans i al pinzell de Morales, com són l'Anunciació, Sant Martí, la Visitació i la Circumcisió, mentre que els Sants Pares, la Nativitat, l'Epifania i Sant Martí a cavall haurien sigut realitzades per mestres del seu taller.