per prevenció

Desallotgen diverses cases de la serra de Madrid per un foc

La Creu Roja ha desplegat un alberg a Robledo de Chavela per si calgués acollir veïns afectats per l'incendi

fuego-2 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Diverses cases disperses, allunyades de nuclis urbans, a les zones de la Povedilla i els Cercones, a les proximitats de les localitats madrilenyes de Robledo de Chavela i Zarzalejo, han sigut desallotjades per prevenció davant la proximitat del foc que arrasa des del migdia la muntanya.

Segons ha informat el 112, una vegada que s’han retirat els efectius aeris continuaran treballant les dotacions terrestres amb el recolzament de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per extingir l’incendi.

A causa de la proximitat del foc a algunes vivendes, no es descarta que es produeixi evacuacions preventives o confinaments.

La Creu Roja, per la seva part, ha desplegat un alberg a Robledo de Chavela per si calgués acollir durant la nit veïns desallotjats.

Des que es va declarar l’incendi, aproximadament a les 12.20 hores d’aquest diumenge, mitjans aeris i terrestres han combatut les flames que han ascendit ràpidament per la muntanya a Robledo de Chavela, cosa que ha obligat a activar el nivell 2 de l’INFOMA –el Pla de Protecció Civil d’Emergència per Incendis Forestals de la Comunitat de Madrid– davant la possibilitat que arribi a la localitat de Zarzalejo.

En l’extinció hi treballen 16 dotacions de Bombers de la Comunitat, quatre brigades helitransportades, brigades forestals de la Comunitat de Madrid i membres de Protecció Civil de les localitats d’El Escorial, El Boalo i Zarzalejo.

El vent canviant i fort que es va intensificar a mitja tarda va dificultar les tasques d’extinció, molt complicades, a més, per l’orografia escarpada del terreny, que fa molt difícil l’accés per terra al foc.

Ha sigut necessari activar mitjans aeris tant de la Comunitat de Madrid com del Ministeri de Medi Ambient.

Notícies relacionades

Tot i que el foc –que està cremant bàsicament ginebrer, pins i estepa– sembla dirigir-se turó a dalt, no es descarta que en la seva possible propagació pugui amenaçar la població de Zarzalejo i a una pineda pròxima a aquesta localitat, pel que s’ha activat el nivell 2 de l’INFOMA i s’ha sol·licitat la col·laboració de l’UME.

El 112 treballa en coordinació amb els alcaldes de les zones pròximes a l’incendi, i les carreteres M-533 i M-512 estan tallades.