Detingut a Nou Barris

Presó per a un home que enganyava dones a Barcelona al prometre'ls papers

Hi ha almenys 11 víctimes, la majoria de les quals va conèixer en 'apps' de contactes

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 36 anys ha ingressat a presó provisional per diversos presumptes delictes d’estafa comesos a Barcelona al demanar diners a dones estrangeres a canvi de suposadament aconseguir-los un permís de residència a Espanya. Els Mossos han explicat en un comunicat aquest dilluns que hi ha almenys 11 víctimes d’aquest engany, i que el sospitós va conèixer la majoria d’elles a través d’‘apps’ de contactes.

Quan el van detenir, l’home va donar un nom fals per evitar que l’arrestessin, ja que tenia quatre ordres judicials de recerca per aquests fets.

La policia va detectar a principis d’any diverses estafes amb un mateix patró: el sospitós contactava dones en ‘apps’ i es feia passar per policia o fingia tenir contactes per ajudar-les, a canvi de diners, a regularitzar la seva situació administrativa.

Por de denunciar

Va amenaçar algunes dones que no van caure en l’engany, i la majoria no van presentar una denúncia «per por d’una resposta administrativa que les perjudiqués davant la seva situació irregular», tot i que no és necessari tenir un permís de residència a Espanya per presentar una denúncia.

Notícies relacionades

Els Mossos també sospiten que l’home rellogava habitacions de pisos que ell havia arrendat i de les quals devia algunes mensualitats.

L’home actuava principalment a Barcelona, i sovint citava les dones al districte de Nou Barris, on la policia va desplegar un dispositiu el dilluns 27 de juliol per detenir-lo, i va passar a disposició judicial dimecres 29, quan el jutge va acordar l’ingrés a presó provisional.