AQUEST DILLUNS

Còrdova i Sevilla estaran en alerta per calor, mentre que Barcelona i Girona, per pluges

A l'est de Catalunya i el País Valencià s'esperen xàfecs, amb possibilitat d'alguna tempesta

zentauroepp54322612 graf7928  c rdoba  01 08 2020  una chica se refresca en una 200802172044

zentauroepp54322612 graf7928 c rdoba 01 08 2020 una chica se refresca en una 200802172044 / Salas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Còrdova i Sevilla tindran aquest dilluns avisos (de nivell groc per risc) per calor, ja que podran arribar als 39ºC i 37ºC de temperatura, respectivament, mentre que Barcelona i Girona tindran avisos (també grocs) per pluges. En aquest cas també s’ha activat l’avís per onatge.

Segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), en bona part del país s’espera que predomini el cel poc ennuvolat o amb alguns núvols alts. No obstant, a l’est de Catalunya i el País Valencià s’esperen xàfecs, amb la possibilitat d’anar acompanyats d’alguna tempesta, i de ser localment forts a primeres hores al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, i a la tarda a l’àrea pirinenca oriental. No es descarta algun xàfec ocasional en altres zones de Catalunya, Múrcia i l’est de les Balears, informa Europa Press.

Tornada als valors normals per a l’època

Notícies relacionades

També s’esperen intervals ennuvolats en altres zones dels extrems nord i est peninsulars i nord de les Canàries, sense descartar alguna pluja feble al litoral nord de Galícia, el País Basc i el nord-oest de Navarra. Aquest dilluns les temperatures baixaran durant el dia a la meitat est i sud de la Península i a les Balears, un descens que serà notable en zones de l’interior sud-est, tornant als valors normals de l’època. Les nocturnes baixaran a Andalusia i Múrcia.

Pel que fa al vent, serà de component nord a la meitat nord peninsular, de ponent al litoral andalús i de component est a la resta de l’àrea mediterrània, amb intervals forts a l’Empordà i l’Estret. A les Canàries, es preveuen vents alisis, forts a les illes muntanyoses. I a la resta, el vent serà fluix.