Almenys 33 positius per coronavirus en un creuer a Noruega

Es tracta de membres de la tripulació, que ha quedat tota confinaad al barco

Els 180 passatgers han desembarcat i uns seixanta estan en quarantena

zentauroepp54314391 31 july 2020  norway  tromso  the ms roald amundsen cruise s200801143857

zentauroepp54314391 31 july 2020 norway tromso the ms roald amundsen cruise s200801143857 / Hinrich Basemann dpa

1
Es llegeix en minuts
AFP

Almenys 33 membres de la tripulació del creuer ‘MS Roald Amundsen’, de la companyia noruega Hurtigruten, han donat positiu en coronavirus, segons ha informat aquest dissabte la naviliera. Dels 158 membres presents a bord, «33 van donar positiu en Covid-19, i 120 més van donar negatiu», explica Hurtigruten en un comunicat. Cinc persones es tornaran a sotmetre a una prova de diagnòstic.

Al vaixell hi havia prop de 180 passatgers que van salpar el 25 de juliol. Cap d’ells ha presentat símptomes relacionats amb el virus durant el viatge, segons la companyia. Tots van desembarcar divendres i uns seixanta estan en quarantena a Tromsø.

Divendres, quatre persones de l’‘MS Roald Amundsen’ ja havien donat positiu al virus i estan hospitalitzades. Es tracta d’«estrangers», segons l’hospital.

Arribats al port de Tromsø (nord) des de l’arxipèlag noruec de Svalbard, la tripulació de l’‘MS Roald Amundsen’ va quedar en quarantena a bord del vaixell després que quatre membres del personal «fossin aïllats fa diversos dies a causa d’altres símptomes, sense relació amb la Covid-19», va explicar divendres la companyia en un comunicat. «No hi havia raó per sospitar de Covid-19 quan el vaixell va atracar a Tromsø a causa dels símptomes que presentaven», va explicar.

Notícies relacionades

L’institut noruec de salut pública no exclou que sorgeixin nous casos, «però només ho sabrem quan s’hagin realitzat els tests», ha assenyalat una responsable de la institució que recomana que tots els passatgers se sotmetin a la quarantena.

Divendres, el país nòrdic registrava 9.208 casos del nou coronavirus. Una persona va morir pel virus divendres a la nit, amb la qual se sumen 256 en total. Es tracta de la primera mort a causa de la Covid-19 en més de dues setmanes a Noruega.