Onada de calor: persisteixen les temperatures de fins a 42 graus

Les províncies de Girona i Lleida segueixen amb alerta per màximes de 41

zentauroepp54296616 soc200730214307

zentauroepp54296616 soc200730214307 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’onada de calor continua i manté en alerta aquest divendres 12 comunitats per temperatures màximes que oscil·laran entre els 39 i 42 graus, informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva web.

Totes les províncies d’Andalusia estan en alerta per calor amb especial intensitat a Còrdova, Granada, Jaén i Sevilla, on hi ha avís taronja (risc important) per valors entre 40 i 42 graus a la campanya cordovesa i sevillana, conca del Genil, vall del Guadalquivir, Guadix, Baza, Morena, Condado, Cazorla, Segura i a la serra sud de Sevilla.

A l’Aragó hi ha avís taronja a totes les seves províncies, on la sufocant calor pujarà per sobre dels 39-40 graus al sud d’Osca, Baix Aragó, Cinco Villas, la Ribera d’Ebre i en la ibèrica saragossana; al Pirineu els valors arribaran a 37 graus.

Les illes Balears arribaran als 39-40 graus a tot Mallorca i les zones més afectades seran Marratxí, Llucmajor, Sa Pobla i Campanet, mentre que a l’illa de Menorca, la màxima pujarà fins als 38 graus al nord i a l’oest de l’illa; Eivissa i Formentera registraran 37 graus.

A Castella i Lleó, només la província d’Àvila està en taronja per calor de fins a 39 graus en punts del sud, mentre que a Castella-la Manxa, l’avís es manté activat a Conca, Albacete, Ciudad Real i Toledo per registres entre 39 i 40 graus en punts de les valls del Tajo i de la Guadiana, a La Manxa de Ciudad Real, a La Manxa d’Albacete, Hellín, Almansa i a l’Alcarria.

Catalunya segueix en alerta

Les províncies de Girona i Lleida (Catalunya) segueixen amb alerta per temperatures de 41 graus a la Depressió Central i per 37-38 graus al Pirineu i a l’Empordà.

A Extremadura, les màximes oscil·laran entre 38 i 40 graus a la sibèria extremenya, Barros, Serena, àrees del Tajo, Alagón, Villuercas, Montánchez, altiplà de Càceres, hortes de la Guadiana i zones pròximes.

La Comunitat de Madrid es manté amb nivell taronja per calor de 39 graus a tota l’àrea metropolitana, Las Vegas, sud, oest i l’Henares; a la serra es preveuen màximes de 36, fins a 37 graus, en llindars per sota dels 1.000 metres d’altitud.

Notícies relacionades

A la vora del Mediterrani, la Regió de Múrcia pujarà fins als 40 graus a l’Altiplà, nord-oest, Vega del Segura i Guadalentín, mentre que al País Valencià, l’avís taronja afectarà la província de València on es registraran 40 graus en àrees del sud i del nord. La Comunitat Foral de Navarra i La Rioja arribaran als 40 graus en àrees limítrofes a la Ribera d’Ebre.

L’Aemet avisa que amb l’alerta taronja hi ha risc de fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, tot i que sí per a alguna activitat concreta. 

Temes:

Calor