l'acusa de propagar el virus

França portarà als tribunals una ETT espanyola de temporers

Investiga focus de l'epidèmia vinculats a treballadors agrícoles contractats per l'empresa per treballar en diversos departaments del sud-est, sobretot a Bouches du Rhone

zentauroepp8970790 soc200720155942

zentauroepp8970790 soc200720155942 / DIEGO CALDERON

1
Es llegeix en minuts
Efe

La ministra francesa de Treball, Elisabeth Borne, va afirmar que el Govern gal té la intenció de portar davant els tribunals per la via penal l’empresa espanyola de treball temporal Terra Fecundis per la seva possible responsabilitat en l’aparició de focus de coronavirus amb temporers al sud-est del país. 

En una entrevista publicada aquest dimarts per ‘Les Echos’, Borne va parlar de «situacions inacceptables», en referència a Terra Fecundis, que «poden conduir a l’aparició de focus d’infeccions de la Covid-19». 

Al rerefons d’aquestes declaracions hi ha l’aparició, a finals de maig i començaments de juny, de focus de l’epidèmia vinculats a temporers agrícoles contractats per l’empresa espanyola per treballar en diversos departaments del sud-est de França i en particular a Bouches du Rhone, amb capital a Marsella. 

Borne va treure el cas de Terra Fecundis quan li van preguntar sobre els treballadors desplaçats a la zona francesa i sobre si l’atur massiu que es preveu a causa de la crisi canviarà les coses per a aquests contractes, que anteriorment ja han generat debat polític a França. 

Va posar èmfasi que el pla de recuperació en el qual treballa el seu Govern no es farà amb treballadors desplaçats i, per impedir-ho, confien en l’aplicació de la directiva europea, que s’ha reforçat amb noves eines per fer controls i «fer més lleial la competència». 

A més, va anunciar que abordaran aquesta qüestió amb sindicats i patronal perquè en tots els sectors es puguin «elaborar, d’aquí a desembre, plans de disminució del treball desplaçat». 

Notícies relacionades

Es tracta d’organitzar-se per formar mà d’obra i modificar les condicions de treball perquè siguin més atractives per als francesos, per exemple en el sector agrícola. 

La ministra va reconèixer que no tornarà a baixar l’atur a França al nivell que hi havia al començar la crisi «abans de diversos trimestres» i que d’aquí a finals d’any hi haurà «diversos centenars de milers d’aturats més».