04 d’ag 2020

Anar al contingut

DAVANT DELS REPUNTS

¿En quines comunitats és obligatòria la mascareta a Espanya?

Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana, últimes a afegir-se a la mesura en què Catalunya va ser pionera

Madrid i Canàries, úniques autonomies en què encara no és obligatori l'ús del tapaboques contra el coronavirus

El Periódico

Gairebé totes les comunitats autònomes d’Espanya ja han adoptat l’ús obligatori de la mascareta fins i tot en situacions en què es pugui mantenir la distància social, una mesura en la qual va ser pionera Catalunya.

Les últimes autonomies a sumar-se a la norma han sigut Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana. Abans, Extremadura, les Balears, Aragó, Múrcia, La Rioja, Andalusia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Navarra, el País Basc i Castella i Lleó ja havien establert l’obligatorietat de la mascareta. [Segueix en directe les últimes notícies sobre el coronavirus a Espanya i resta del món]

Per tant, Madrid les Canàries queden com les úniques regions en què el tapaboques no és obligatori.

Catalunya, pionera

Catalunya va ser la primera comunitat a establir l’ús obligatori de la mascareta en tots els espais públics tot i que es respecti la distància de seguretat per evitar la propagació del coronavirus, una norma que va entrar en vigor dijous 9 de juliol.

L’obligatorietat de portar tapaboques a Catalunya afecta els més grans de 6 anys en tots els espais públics interiors i exteriors, excepte que l’activitat a realitzar sigui incompatible amb l’ús de la mascareta, com en el cas de l’esport. L’incompliment d’aquesta norma pot portar multes de fins a 100 euros.