DAVANT ELS REPUNTS

¿En quines comunitats és obligatòria la mascareta a Espanya?

Les Canàries era l'única autonomia on encara no era obligatòria fins al 13 d'agost

Es llegeix en minuts

El Periódico

Totes les comunitats autònomes d’Espanya  ja han adoptat l’ús obligatori de la mascareta fins i tot en situacions en què es pugui mantenir la distància social, una mesura en la qual va ser pionera Catalunya.

L’última autonomia i l’única que quedava per sumar-se a la norma ha sigut les Canàries. Abans, MadridCastella-la Manxa, el País ValenciàExtremadura, les Balears, Aragó, Múrcia, La Rioja, Andalusia, Cantàbria, Astúries, Galícia, Navarra, el País Basc i Castella i Lleó ja havien establert l’obligatorietat de la mascareta. [Seguiu en directe les últimes notícies sobre el coronavirus a Espanya i resta del món.]

Catalunya, pionera

Catalunya va ser la primera comunitat a establir l’ús obligatori de la mascareta en tots els espais públics, tot i que es respecti la distància de seguretat, per evitar la propagació del coronavirus, una norma que va entrar en vigor dijous 9 de juliol.

Et pot interesar

L’obligatorietat de portar tapaboques a Catalunya afecta els majors de 6 anys en tots els espais públics interiors i exteriors, tret que l’activitat a realitzar sigui incompatible amb l’ús de la mascareta, com en el cas de l’esport. L’incompliment d’aquesta norma pot comportar multes de fins a 100 euros.