Garmin es recupera després d'una llarga apagada per un atac cibernètic

Alguns mitjans apunten que el fabricant de rellotges i sistemes de navegació ha pagat més de 8,5 milions d'euros als 'hackers' per solucionar el problema

zentauroepp54223577 a runner wearing a garmin smart watch  a device which stanfo200728184256

zentauroepp54223577 a runner wearing a garmin smart watch a device which stanfo200728184256 / BRIAN SNYDER

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis de Garmin han sigut restablerts després d’una apagada de cinc dies causada per un atac cibernètic, segons ha informat aquest dilluns el fabricant nord-americà de rellotges i sistemes de navegació.

«Diversos sistemes i serveis afectats per l’apagada recent, inclosa la plataforma Garmin Connect, estan de nou operant», ha indicat la companyia en un comunicat.

Garmin espera una «tornada a la normalitat» en alguns dies. «L’ús de diverses funcions continua sent limitat», i requereix un temps per posar-se al dia en el processament de dades.

L’aplicació Garmin Connect permet a milions d’usuaris mesurar i registrar informacions de salut com el ritme cardíac, el nombre de passos i la intensitat de l’esforç físic, entre d’altres, a partir d’objectes connectats com rellotges.

«No tenim indicis que cap de les dades dels nostres clients, incloses les dades de pagament, hagi sigut piratejada, perduda o robada», va assegurar Garmin dilluns.

Pagament milionari

L’empresa ha explicat que va ser víctima d’un atac cibernètic dijous passat que va afectar les aplicacions, el seu lloc web, els serveis d’atenció al client i el departament a càrrec de la comunicació. L’atac «va encriptar alguns dels nostres sistemes», va dir, sense més detalls.

Notícies relacionades

Segons fonts anònimes del lloc especialitzat TechCrunch, els pirates informàtics han utilitzat un ‘software’ per extorsionar (‘programari segrestador’).

Normalment, aquest tipus d’atac bloqueja l’accés a un lloc o a una computadora fins que la víctima envia una suma de diners per recuperar-ne el control. Segons alguns mitjans internacionals, el fabricant de rellotges intel·ligents hauria aconseguit la clau de desxiframent després de pagar 10 milions de dòlars (més de 8,5 milions d’euros).

Temes:

Ciberatacs