SITUACIÓ «PREOCUPANT»

Castelldefels sol·licita restriccions de mobilitat i oci per l'increment de casos de Covid-19

L'Ajuntament al·lega que entre dilluns i divendres passat s'han registrat 52 nous contagis

zentauroepp53303839 imatge de la platja del baixador de castelldefels el 2 de ma200727192138

zentauroepp53303839 imatge de la platja del baixador de castelldefels el 2 de ma200727192138 / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Castelldefels (Baix Llobregat) ha demanat aquest dilluns al Pla territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que inclogui el municipi en el grup de ciutats de l’àrea de Barcelona afectades per les restriccions sanitàries a la mobilitat i a l’oci, arran de l’augment de casos de Covid-19 que està registrant la localitat.

En un comunicat, el consistori ha explicat que, fins a l’inici de la setmana passada, la situació al municipi estava controlada, i els casos setmanals no havien superat la desena.

No obstant, en l’última setmana la situació ha canviat de manera «preocupant», ja que entre dilluns i divendres passat es van registrar 52 nous contagis.

Notícies relacionades

Així mateix, els casos sospitosos han passat d’una mitjana setmanal d’uns 200 a 360 entre dilluns i divendres passat.

A més de sol·licitar al Procicat la inclusió en el grup de municipis amb restriccions sanitàries, el consistori també ha instat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a incrementar la freqüència dels autobusos per evitar aglomeracions i ha reclamat al Govern que augmenti el nombre d’efectius policials per vigilar el compliment de les normes de seguretat establertes.