ciberdelinqüència

¿Tens un compte al Banc Santander? Alerta amb aquesta estafa

Els Mossos alerten de correus fraudulents l'objectiu dels quals és dirigir la víctima a una pàgina web falsa per robar dades

zentauroepp53188173 un hombre saca dinero de un cajero del banco santander un d 200715165544

zentauroepp53188173 un hombre saca dinero de un cajero del banco santander un d 200715165544 / Oscar Canas

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz

Nova estafa a través de correus electrònics, aquesta vegada, sota la falsa identitat del Banc Santander. La pandèmia ha conscienciat molts ciutadans de la proliferació de delictes informàtics per falses informacions o promocions a través de les xarxes en les quals es demanen dades personals per després suplantar la identitat de la víctima i buidar-li el seu compte corrent. Des de les forces de seguretat són constants les advertències d’aquest tipus d’estafes, associades habitualment a marques comercials de renom, organismes o entitats bancàries. Tot i així, continuen sent una constant.

Sense anar més lluny, els Mossos han advertit el matí d’aquest divendres d’una campanya fraudulenta que circula utilitzant el nom del Banc Santander.

Els ciberdelinqüents demanen que es cliqui en un enllaç per reactivar la signatura electrònica que permeti continuar operant ‘online’. No és més que una  trampa, intenten robar-te les teves dades i contrasenyes.

Notícies relacionades

El mateix Banc Santander disposa d’una pàgina en la qual dona àmplia informació sobre què és el ‘phishing’ i el que necessites saber per protegir-te contra els intents de frau. En aquesta mateixa pàgina informa que si ja és massa tard i has facilitat dades bancàries (número de targeta, PIN, targeta de coordenades, etcètera) el primer que has de fer és contactar amb l’entitat i explicar l’ocorregut perquè mitiguin al màxim les possibles conseqüències de l’estafa. Aquí pots llegir la informació completa.

Així mateix, recorda que una altra de les opcions possibles és que el teu equip hagi sigut infectat, amb la qual cosa, a més d’acudir a les forces de seguretat a denunciar l’estafa, és interessant visitar la web de l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), on trobaràs molt ben explicats els passos que has de seguir.