Ciberdelinqüència

Nova estafa amb una doble factura d'Endesa

La companyia i els Mossos alerten d'una estafa que suplanta l'operadora per robar dades

contador-luz

contador-luz

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz

Els Mossos alerten a través de les xarxes socials d’una campanya de ‘phishing’ a Endesa a través de l’enviament de correus electrònics fraudulents. Mitjançant aquests missatges es pretén dirigir la víctima a una pàgina falsa perquè, suposadament, gestioni el reembors d’una factura mal emesa, per a la qual cosa els ciberdelinqüents li demanen que faciliti una targeta bancària.

 

La companyia també avisa d’aquesta estafa a través de la seva pàgina web. En el trampós ‘mail’, indica Endesa, s’incita l’usuari a clicar en un enllaç perquè se li torni el que s’ha pagat de més. Al clicar en aquest enllaç, l’usuari és redirigit a una falsa pàgina d’Endesa amb una passarel·la de pagament, l’objectiu de la qual és adquirir les dades de la seva targeta de crèdit o de dèbit.

De moment, només s’han detectat casos de ‘phishing’ en castellà. 

Notícies relacionades

Si has rebut un correu d’aquestes característiques, has accedit a l’enllaç i has facilitat les teves dades personals (nom i cognoms) i els de la teva targeta financera, contacta com més aviat millor amb la teva entitat bancària per informar-los del succeït.

Ho adverteix l’Oficina de Seguretat de l’Internauta, que aconsella, a més, no obrir correus d’usuaris desconeguts o que no hagis sol·licitat, no contestar en cap cas aquests correus, i tenir actualitzat el sistema operatiu i l’antivirus, entre d’altres.

Temes:

Estafes Endesa