Nova estafa

Compte si has rebut aquest SMS de Correus: és una estafa

Nombrosos usuaris estan rebent missatges de text en els quals els demanen un pagament d'aranzels pendent a la duana

correos

correos

1
Es llegeix en minuts
Rosa Mari Sanz

Fa uns dies l’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI) alertava sobre una campanya d’enviament de missatges de text a mòbils que suplanten la identitat de Correus. És una estafa. L’objectiu és redirigir la víctima a una pàgina falsa que simula ser la de Correus, on li sol·liciten realitzar un pagament mínim per duanes d’1€, introduint dades personals i de la targeta de crèdit en un formulari.

 L’estafa segueix molt activa, sobretot, no cliquis l’enllaç ni donis les teves dades personals si el reps. Correus també ha alertat d’aquesta nova campanya de ‘phishing’ que busca les teves contrasenyes, els números de la teva targeta de crèdit i del teu compte bancari. 

Són nombrosos els usuaris que estan denunciant l’estafa a través de les xarxes.

Si has rebut un SMS d’aquestes característiques, has accedit a l’enllaç i has facilitat les teves dades personals i els de la teva targeta bancària, contacta com més aviat millor amb la teva entitat bancària per informar-los del que ha passat.

Llenguatge cuidat

Notícies relacionades

L’SMS enviat s’identifica com Correos, Express o Paquete i en alguns casos, s’adreça personalment a l’usuari esmentant el seu nom. El pagament que se sol·licita per duanes és mínim (1€), fet que possiblement faci que més víctimes piquin al no suposar un gran cost. Crida l’atenció que el llenguatge utilitzat tant en els SMS com a la pàgina web és correcte, la qual cosa no sol ser habitual, ja que abunden les faltes d’ortografia en nombroses estafes d’aquest estil, degudes en gran part a l’ús de traductors automàtics.

Des de l’oficina de l’Institut Nacional Seguretat alerten que s’ha detectat que les URL canvien constantment, així que cal estar en alerta i no confiar-se per no caure en l’estafa. A més, no es descarta que puguin aparèixer nous SMS de característiques similars que intentin enganyar els usuaris amb tècniques similars.

Temes:

Estafes Correus