Els viatgers que arribin a Galícia hauran de comunicar a la Xunta la seva ubicació i temps d'estada

Afectarà tant els turistes com els gallecs que tornin de zones amb «alta» incidència en casos de coronavirus

GRAF8292. OURENSE, 17/03/2020.- Un miembro de la Cruz Roja recorre la calle de Paseo de Ourense completamente vacía. En Galicia los infectados con coronavirus ascienden este martes a 285. EFE//Brais Lorenzo

GRAF8292. OURENSE, 17/03/2020.- Un miembro de la Cruz Roja recorre la calle de Paseo de Ourense completamente vacía. En Galicia los infectados con coronavirus ascienden este martes a 285. EFE//Brais Lorenzo / Brais Lorenzo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
X. A. Taboada

Els brots de coronavirus a Galícia i l’increment de contagis aquestes setmanes obliguen la Xunta a prendre una nova mesura per frenar l’avenç del virus que, malgrat els focus detectats a l’àrea sanitària de Vigo i la Corunya, es mantenen en 163 actius.

Així, l’executiu de Núñez Feijóo obligarà a notificar localització, dades de contacte i temps d’estada als viatgers que arribin a Galícia procedents de zones d’«alta» incidència de coronavirus, ja sigui d’altres parts d’Espanya o de l’estranger, i que hagin estat un mínim de 14 dies en aquests llocs. L’objectiu de la mesura, segons el president electe de la Xunta, té per objectiu el «diagnòstic precoç» i estar «preparats per detectar amb caràcter ràpid» a les persones que estiguin infectades.

La norma entrarà en vigor la setmana vinent, quan es publiqui el llistat de llocs de risc amb dades «objectives», i afectarà també els gallecs que visitin i tornin a Galícia des d’aquests punts amb una alta incidència de casos de coronavirus. També afectarà els treballadors que per motius laborals hagin de desplaçar-se fins a la comunitat gallega.

Els viatgers hauran de notificar a la Consellería de Sanidade el seu viatge a través del telèfon d’atenció del coronavirus (881.00.20.21) o a través de la web habilitada pel Sergas per informar sobre l’evolució de la pandèmia a Galícia. Les agències de viatge, companyies de viatge o centres d’allotjament podran demanar també aquestes dades.

Retrobaments familiars reduïts

En relació amb el nombre de nous casos registrats a Galícia en l’àmbit familiar, el president de la Xunta ha llançat una recomanació per a aquells que planegin una trobada en l’àmbit privat. Núñez Feijóo aconsella que aquestes reunions es realitzin amb un màxim de 25 persones.

Notícies relacionades

A més, respecte a la limitació de l’oci nocturn per evitar contagis de coronavirus, ha insistit que l’executiu gallec gallec no té plans de seguir els passos de Múrcia, Catalunya o Navarra i dictaminar el tancament de discoteques o bars en horari nocturn, tal com aconsellen els epidemiòlegs.

«El que he percebut sempre és una voluntat majoritària per part dels propietaris d’aquests locals, on es pot concentrar un risc més gran, que cal complir», assenyalava aquest dimarts Alfonso Rueda, que entén que «ells són els primers interessats en fer-ho». 

Temes:

Coronavirus