Prohibit menjar pipes i llaminadures als carrers de Deleitosa (Càceres) per evitar contagis per coronavirus

L'ajuntament dicta un ban municipal en el qual també s'impedeix fer 'botellon' i qualsevol altra activitat no autoritzada que comporti aglomeració de persones a la via pública

zentauroepp11004285 barcelona 22 de julio 2009   dia por delante  de tiendas   s200722165825

zentauroepp11004285 barcelona 22 de julio 2009 dia por delante de tiendas s200722165825 / CAMILA DE MAFFEI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Deleitosa (Càceres) ha prohibit menjar llaminadures i pipes a la via pública, així com fer ‘botellon’ i qualsevol altra activitat no autoritzada que comporti aglomeració de persones als carrers d’aquest municipi de poc més de 700 habitants, a fi d’evitar contagis i prevenir la propagació del coronavirus.

L’alcalde, Juan Pedro Domingo, ha establert aquestes prohibicions en un ban municipal, «davant dels rebrots que s’estan produint últimament, algun en municipis pròxims», com el de la localitat de Peraleda de la Mata, amb 16 positius, i on s’ha demanat als veïns que surtin de casa només l’imprescindible, informa Efe.

Així, davant de la possibilitat que els menors d’edat «comparteixin» aquestes llaminadures a la via pública, «amb el risc que suposa», ordena que no es mengin als carrers del poble.

«Tenim per davant un estiu atípic, quan arriba l’època de retrobaments, de vacances, no podem fer encara tot el que ens agradaria, encara que hem d’aprendre a conviure tots amb les normes sanitàries establertes», exposa l’alcalde en el seu ban.

Notícies relacionades

D’aquesta forma, crida la població a «extremar» la precaució, i ser «responsables i cívics» per evitar contagis, ja que l’incompliment de les mesures sanitàries «posa en perill a tothom i molt especialment a la població de risc», afirma Domínguez.

En aquest sentit, ha recomanat als pares amb fills menors d’edat que els «inculquin cada dia la necessitat d’utilitzar mascaretes i guardar les distàncies de seguretat».