TESTS MASSIUS

La ressaca de l'oci nocturn: tests massius per a clients i un poble autoconfinat

Centenars de clients de discoteques valencianes se sotmeten a tests després de detectar-se positius previs

El poble castellonenc de la Pobla de Benifassà s'autoconfina per frenar l'expansió dels contagis

pola / periodico

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Centenars de joves que van passar per una discoteca de la localitat alacantina de Santa Pola i per una altra de Peníscola s’han sotmès aquest dimarts a proves per detectar si, com altres clients i alguns treballadors dels dos recintes, són també portadors de Covid-19.

Aquesta complicada ‘ressaca’ ha portat també la petita localitat castellonenca de la Pobla de Benifassà a autoconfinar-se després de detectar diversos ‘positius’ entre veïns que havien acudit al local de la costa castellonenca.

En el cas de Santa Pola, els cridats a realitzar-se les proves eren aquells que havien passat per la discoteca Oasis entre el 10 i el 12 de juliol. El personal sanitari de la Conselleria de Sanitat s’ha desplaçat al pàrquing del pavelló municipal Lara González, on aquest dimarts han realitzat 450 proves.

La majoria dels que hi han anat eren joves, a qui es demana que es mantinguin en situació d’aïllament «com a mesura de precaució» mentre no coneguin els resultats. 

Tot i que alguns hi han anat a peu, la majoria dels clients de la discoteca s’han desplaçat amb cotxe, des d’on se’ls han pres mostres amb un bastonet al nas i una punxada al tou dels dits.

La imatge ha sigut molt semblant a l’esplanada del port de Peníscola, on han acudit igualment centenars de persones que van passar per la discoteca Ébano entre l’11 i el 13 de juliol. La recomanació per a les 300 persones que hi han acudit ha sigut igualment anul·lar la seva vida social fins a saber el resultat de les proves PCR. 

La conselleria ha ampliat durant la jornada la crida a aquells que van acudir al recinte fins al dia 16, i ha informat que s’ham detectat vuit nous positius i que el brot arriba ja als 28 contagiats.

Autoconfinament

Aquest brot ha comportat també que l’ajuntament de la localitat de la Pobla de Benifassà, que està a uns seixanta quilòmetres de distància, demanés als seus veïns  que es mantinguin a casa «al màxim possible», però també que tanquin tots els establiments dependents del consistori, cosa que inclou la piscina, l’oficina de turisme, un bar i un hotel, entre d’altres.

Notícies relacionades

La sospita és que alguns dels veïns es van contagiar després de passar per la discoteca que es creu que està en l’origen de la dispersió del virus per la tota la regió.

La Generalitat ja va prendre fa uns dies la decisió de tancar tots els locals d’oci nocturn de la popular localitat de Gandia (València) després de detectar que un està darrere de l’expansió d’un brot que suma ja un total de 84 positius.