BCN, en «calma tensa»

Trilla no veu motius per haver suspès el Grec de Barcelona

L'epidemiòleg diu que el risc de transmissió de coronavirus és «baix» en els espectacles culturals a l'aire lliure i on es compleixen les mesures

zentauroepp32398547 barcelona 2016  01 13   sociedad   antoni trilla   cap epide200327085647

zentauroepp32398547 barcelona 2016 01 13 sociedad antoni trilla cap epide200327085647

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de la suspensió del festival Grec de Barcelona, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el risc de transmissió és «baix» en els espectacles culturals a l’aire lliure i on es compleixen les mesures de seguretat. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que el risc de contagi és fins i tot «més controlat en un espai amb entrada ordenada com és el Grec que en una platja, on depèn de cadascú mantenir o no la distància de seguretat». Tot i així, ha dit que «sempre hi haurà incoherències».

L’expert ha posat de relleu que si els espectacles es fan a l’aire lliure, la gent porta mascareta, es mantenen les distàncies i les entrades i sortides als recintes es fan sense aglomeracions «el risc de transmissió és baix». «Seria aplicable la mateixa filosofia al Grec, que a les terrasses i les platges», ha manifestat.

Ha afegit que aquest risc «es podria descontrolar» si no es compleixen aquestes mesures i s’hi suma un espai tancat. En línies generals, ha confiat que es puguin veure els efectes de les mesures restrictives a Barcelona en el termini d’entre cinc i set dies, per això ha apuntat que s’està en una situació de «calma tensa».

En el mateix context, ha explicat que, per lògica, els casos han d’anar a l’alça durant aquesta setmana però ha afegit que si es mantenen «dins d’uns límits raonables» i els ciutadans actuen correctament, potser l’ascens «no és tan important com podria ser» i això evita mesures més dràstiques. Per això, ha afirmat que el confinament perimetral de l’àrea de Barcelona és una mesura «que ha de ser sobre la taula i és sobre la taula» però ha incidit que per arribar «s’ha d’estar relativament segur».

Notícies relacionades

Trilla ha insistit que es va arribar tard a Lleida i a l’Hospitalet però que s’ha actuat «amb més rapidesa» a Barcelona. Per això, ha confiat al contenir els brots, que les cadenes de contagi perdudes «siguin poques» i ha destacat la importància d’aquesta setmana.

En aquest sentit, ha instat a esperar una setmana per veure l’evolució i poder prendre una decisió «amb una calma més gran».