LA VISITA DELS REIS A CATALUNYA

El sabotatge a l'AVE de Girona afectarà aquest dilluns 2.000 viatgers

La crema de pneumàtics entre Girona i Figueres ha provocat la interrupció de la circulació de trens

sabotaje

sabotaje

1
Es llegeix en minuts
Efe

La crema de pneumàtics a les vies dels trens d’alta velocitat (AVE) entre Girona i Figueres ha provocat una avaria a la catenària, per la qual cosa la circulació ferroviària ha quedat interrompuda en aquest tram, ha informat Renfe.  La companyia calcula que el sabotatge, perpetrat per activistes antimonàrquics, a la línia que comunica Barcelona amb Girona i Figueres, afectarà aquest dilluns 2.000 viatgers si l’avaria es manté tot el dia.

Els tècnics del gestor d’infraestructures ferroviàries Adif treballen en la reparació sense que, de moment, puguin avançar una previsió de restabliment de la circulació de trens. El sabotatge, que s’emmarca en les protestes per la visita dels Reis a Catalunya, afecta 14 trens, set per sentit.

El sabotatge s’ha produït a primera hora del matí i al lloc de la crema han aparegut símbols antimonàrquics, coincidint amb la visita aquest dilluns dels Reis a Catalunya, concretament al monestir de Poblet, en el marc de la seva gira autonòmica. El foc ha causat danys a la catenària i a les instal·lacions de fibra òptica situades entre Girona i Figueres, cosa que ha portat a interrompre la circulació des de l’inici del servei.

Dispositiu de mobilitat

Per facilitar la mobilitat dels clients afectats, Renfe ha dissenyat un dispositiu que es prestarà durant tot el dilluns si no es pot restablir la circulació ferroviària.

Els trens circulen amb origen i destinació Girona i els viatgers de Girona es desvien a ferrocarrils regionals o a un transport per carretera alternatiu.

Notícies relacionades

L’afectació inclou l’enllaç amb França, per la qual cosa el tram entre Perpinyà i Figueres, Girona o Barcelona es fa per carretera en la connexió de Barcelona amb París.

Pel que es fa a la línia que uneix Barcelona amb Marsella, el trajecte fins a Figueres es fa en Regional i, des d’allà, amb autobús fins a Perpinyà, des d’on es reprèn el servei d’alta velocitat.