El Govern aplica restriccions a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat

Se'ls apliquen les mateixes mesures que als 13 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona

Es recomana no sortir de casa i es prohibeixen les reunions de més de 10 persones

54161066 60

54161066 60

2
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha aprovat aplicar mesures restrictives per contenir els brots epidèmics de Covid-19 als municipis de Figueres i Vilafant, a la comarca gironina de l’Alt Empordà, i a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) en vista de l’augment dels contagis en aquestes localitats.

En aquests tres municipis les mesures seran les mateixes que s’apliquen als tretze municipis de la primera corona metropolitana de Barcelona, al Segrià i a la Noguera, amb la recomanació a tots els veïns que no surtin de casa si no és per anar a treballar, comprar o assumptes ineludibles.

A més de recomanar no sortir de casa si no és imprescindible, les mesures per a aquests tres municipis també prohibeixen les reunions de més de deu personeslimiten l’aforament de bars i restaurants al 50% i tanca cines, teatres, locals de lleure nocturn i gimnasos.

També es prohibeixen les visites a les residències d’avis i es recomana que als centres comercials controlin l’accés i incrementin les mesures d’higiene.

Durada de 15 dies

Aquestes mesures queden recollides en una resolució que es publicarà en el DOGC i entraran en vigor una vegada que les validi l’autoritat judicial. Inicialment tindran una durada de 15 dies, un termini que, segons el Departament de Salut, es pot modificar en funció de l’evolució de la pandèmia.  

Segons ha informat Salut, aquestes mesures de contenció, que inclouen la prohibició de fer reunions de més de deu persones, tant en l’àmbit públic com en el privat, afecten casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.

Les mesures indiquen que els comerços poden seguir oberts però incrementant les mesures de precaució i higiene i fent controls d’accés.

En l’àmbit de la restauració, es permet l’obertura de bars i restaurants amb l’aforament a l’interior limitat al 50%, sense possibilitat del consum en barra, i a les terrasses hi haurà d’haver obligatòriament dos metres entre les taules.

Notícies relacionades

El Procicat també ha acordat suspendre en aquestes tres localitats l’obertura d’equipaments culturals, d’establiments on es desenvolupen espectacles públics, com teatres, cines i esdeveniments esportius; activitats lúdiques, recreatives, parcs d’atraccions i parcs recreatius infantils en recintes tancats; activitats esportives i gimnasos, i locals i establiments de lleure nocturn, com sales de festa i discoteques, i qualsevol altre que impliqui una interacció d’un nombre important de persones.

No obstant, aquells espectacles culturals que via ajuntament sol·licitin autorització al Procicat i compleixin les mesures de seguretat estaran autoritzats. Les biblioteques i els museus podran estar oberts i es mantindran els centres i les colònies d’estiu.