OPERACIÓ SORTIDA EN PLENA PANDÈMIA

416.464 cotxes fugen de Barcelona malgrat les recomanacions del Govern

El nombre de vehicles que ha abandonat la ciutat entre aquest divendres i aquest dissabte suposa un descens d'un 10% respecte a un dissabte normal

Durant l'anunci de les mesures recomanades el Govern ja va avançar que els Mossos no multarien als vehicles que decidissin sortir de tota manera

zentauroepp54155164 soc200718144519

zentauroepp54155164 soc200718144519 / Alex Recolons

2
Es llegeix en minuts
Helena López

Després de mesos de tancada i paciència, uns més que d’altres, molts barcelonins tenien aquest divendres marcat en vermell al calendari. L’inici de les vacances per al torn de la segona quinzena de juliol. D’altres volien reunir-se amb la família ja a les segones residències o als seus llocs d’origen, o simplement passar el cap de setmana fora per canviar d’aires. Però divendres al matí el Govern anunciava una sèrie de recomanacions per intentar frenar l’expansió del virus, entre les quals hi havia l’intent de no sortir de casa si no és imprescindible i evitar els desplaçaments. Una gerra d’aigua freda per als milers de persones que tenien plans per anar a fora, però que no va modificar els plans de milers de persones. Al ser només una recomanació, no una obligació, milers de barcelonins se n’han desentès i entre les tres de la tarda de divendres i les tres de la tarda de dissabte, 416.464 vehicles han sortit de la ciutat cap al nord o cap al sud.

Si calculem que a cada vehicle van tres persones, suposaria un èxode d’1,2 milions de persones, tot i que és un descens d’un 10% respecte a un dissabte normal, que solen sortir de la ciutat 463.979 vehicles, segons xifres del Servei Català de Trànsit. Respecte a la mateixa setmana del 2019 –quan una pandèmia era l’últim que ens passava pels cap– el descens ha sigut d’un 19.8% (van ser 519.637). Respecte al cap de setmana passat, la reducció és del 7,8% (451.751).

Més que per Sant Joan

Notícies relacionades

La xifra d’aquest cap de setmana, això sí, és bastant superior als 387.789 vehicles que van sortir de la ciutat divendres del pont de Sant Joan, moment en què es va registrar també un descens del 12,90% respecte a un divendres normal (d’abans de la Covid). Respecte a la mateixa setmana del 2019, ha hi va haver un descens del 19,34% (480.812 vehicles). 

Durant l’anunci de les noves mesures i recomanacions, fetes públiques aquest divendres i que van entrar en vigor aquest dissabte a les nou del matí, els membres del Govern van deixar clar que els Mossos d’Esquadra no multarien als cotxes que, malgrat l’advertència sanitària que pel bé comú el millor és quedar-se a casa, decidissin de tota manera desplaçar-se cap als municipis de la costa, on viuen amb sentiments trobats l’arribada dels barcelonins. D’una banda, esperada per la injecció econòmica que suposa per a unes poblacions que en molts casos viuen d’aquest turisme interior, però, de l’altra, amb por que el virus torni a arribar als seus ara tranquils municipis.