canvi

Catalunya alleuja l'ús de la mascareta a la feina

Salut modifica la norma i deixa de ser obligatòria per als treballadors quan estiguin asseguts o fixos al seu lloc

zentauroepp52385129 24 04 2015 oficina  ordenadores  trabajo  trabajando  empleo200715180439

zentauroepp52385129 24 04 2015 oficina ordenadores trabajo trabajando empleo200715180439 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha decidit alleujar l’ús de la mascareta a la feina. Deixa de ser obligatòria per als treballadors quan estiguin asseguts o fixos en el seu lloc de treball. Així ho ha decidit el Departament de Salut, que ha modificat les normes i excepcions del seu ús, obligatori fora de casa des de dijous passat. D’aquesta manera, el document que recull la nova excepció precisa que els treballadors podran deixar de portar mascareta «en empreses no obertes al públic, una vegada la persona treballadora estigui al seu lloc de treball (asseguda i/o fent una tasca que no comporti mobilitat) i amb totes les mesures necessàries». No obstant, recorda que el seu ús continua sent recomanable.

Notícies relacionades

Salut especifica que la mascareta sí que és obligatòria en «tots els desplaçaments que es realitzin a l’interior del centre de treball», com en les entrades o sortides, per anar al lavabo, etcètera. Fins ara, era obligatori l’ús de la mascareta a la feina, tot i que es mantingués la distància de seguretat entre treballadors. Només era prescindible si s’estava a l’interior d’un despatx propi d’ús individual i amb la porta tancada.

També es podrà prescindir de la mascareta en aquells treballs que impliquin un gran esforç físic, independentment de si es porten a terme a l’interior o a l’exterior (per exemple, en treballs vinculats a la construcció) i sempre que es pugui garantir la seguretat i salut.