Simón avisa: hi ha 120 brots actius amb 2.139 afectats

L'epidemiòleg diu que el 70% dels nous casos són asimptomàtics i més joves que els detectats en el pic de més incidència de la pandèmia

zentauroepp54102247 fernando simon200713184758

zentauroepp54102247 fernando simon200713184758 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que el nou coronavirus continua circulant a Espanya, com demostren els 120 brots actius que hi ha en l’actualitat, «tot i que no tots preocupen», i que afecten 2.139 casos.

No obstant, Simón ha comentat que el 70% dels nous casos són asimptomàtics i persones més joves que les detectades en el pic de més incidència de la pandèmia. Es tracta d’un escenari que, tal com ha assenyalat durant una roda de premsa, evidencia que les persones que actualment s’estan infectant a Espanya amb el nou coronavirus passen la malaltia de forma més lleu.

I és que l’edat mitjana d’homes diagnosticats de Covid-19 en l’actualitat se situa en els 46,3 anys i la de les dones en els 50,5 anys. «Els increments més elevats que estem observant afecten de menors de 50 anys, inclosos els menors de zero a quatre anys. Aquests grups també solen ser els que passen la malaltia de forma més lleu, per la qual cosa actualment l’epidèmia és diferent de la que hem viscut», ha recalcat Simón, per advertir que això implica que el virus també afecti els col·lectius més vulnerables.

Dit això, Simón ha fet una crida als joves perquè es conscienciïn que l’anomenada ‘nova normalitat’ «no és tornar» al mateix de sempre, sinó que és divertir-se d’«una altra manera». «Cal anar amb compte de moure’s amb un nombre excessiu de grups diferents, i un ha d’aprendre a valorar millor els seus amics més pròxims», ha dit.

Notícies relacionades

Així mateix, Simón ha assenyalat que la ‘nova normalitat’ porta el control de brots abans que es produeixi una transmissió generalitzada, cosa que comporta que en moments concrets i en zones concretes es pugui fer una restricció de moviment.

Actualment hi ha 15 províncies on hi ha increments de transmissió però en poblacions «relativament petites». «Aquestes comunitats estan actuant i controlant els brots i estan fent una detecció molt més exhaustiva que abans, per la qual cosa té un impacte en l’increment de la incidència, cosa que fa que actuem més», ha afirmat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.