a dues setmanes del seu aniversari

L'home més longeu d'Espanya mor als 110 anys a Girona

Joaquim Illas, conegut pel sobrenom de 'Falet', vivia molt a prop de la vivenda en la qual el van donar a llum, al centre urbà d'aquest municipi de la costa gironina

Cap el 1950, després d'anys en fàbriques i tallers, es va dedicar de ple a la botiga familiar i, el 2014, va ser pregoner de la Festa Major de Blanes a petició popular

L'home més longeu d'Espanya mor als 110 anys a Girona
1
Es llegeix en minuts
Efe

L’home més longeu d’Espanya, amb 110 anys, ha mort aquest dilluns, a dues setmanes de complir els 111, a Blanes, on havia nascut i on residia, segons informa l’ajuntament d’aquesta localitat.

Joaquim Illas, conegut pel sobrenom de ‘Falet’, vivia molt a prop de la vivenda en la qual el van donar a llum, al centre urbà d’aquest municipi de la costa gironina.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també originari d’aquesta població, el va anar a felicitar el dia del seu 110è aniversari, el 26 de juliol del 2019.

Illas residia amb la seva família i el seu sobrenom responia al diminutiu del nom del seu pare, Rafael, convertit en el seu cas en ‘Rafelet’ o ‘Falet’.

Era el més gran de quatre germans i el seu primer ofici va ser en una empresa de fabricació d’espardenyes, igual com el seu progenitor, qui també treballava de pescador.

Notícies relacionades

Falet va treballar com a mecànic i també va ser empleat en un altre negoci abans d’emigrar un any a Bordeus (França), on va reparar barcos com a torner.

Cap el 1950, després d’anys a fàbriques i tallers, Joaquim Illas es va dedicar de ple a la botiga familiar i, el 2014, va ser pregoner de la Festa Major de Blanes a petició popular.