QUARANTENA OBLIGADA

Nova Gal·les del Sud cobrarà més de 1800 euros als viatgers procedents d'altres països

La mesura, que entrarà en vigor dissabte que ve, 18 de juliol, està pensada per cobrir les despeses d'allotjament i menjar durant el període obligatori de 14 dies en hotels

zentauroepp2750326 a wedgetail  airborne early warning and control aircraft  ae200712121140

zentauroepp2750326 a wedgetail airborne early warning and control aircraft ae200712121140

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estat australià de Nova Gal·les del Sud cobrarà 1.846 euros als viatgers procedents d’altres països perquè assumeixin les despeses de les seves quarantenes obligatòries en hotels per impedir els contagis de Covid-19, ha anunciat el Govern.

«Nova Gal·les del Sud és la porta d’entrada a Austràlia, més de 35.000 ciutadans australians i residents permanents que han tornat de l’estranger han passat pel nostre sistema de quarantena en hotels des del 29 de març», ha afirmat Gladys Berejiklian, governadora de l’estat, en un comunicat oficial publicat aquest diumenge.

La mesura, que entrarà en vigor dissabte que ve, 18 de juliol, està dissenyada per cobrir les despeses d’allotjament i menjar durant el període obligatori de 14 dies en hotels, tot i que el govern de l’estat continuarà assumint les despeses de seguretat, transport i logística, ha informat Efe.

«Els contribuents de Nova Gal·les del Sud han assumit gran part dels costos fins al moment, i han gastat més de 40 milions d’euros. Als residents d’Austràlia se’ls ha donat temps de sobra perquè tornin, creiem que és just que cobreixin part de les despeses dels seus allotjaments en hotels», va afegir Berejiklian.

Notícies relacionades

Austràlia acumula gairebé 9.000 casos de Covid, entre aquests 106 morts, dels quals gairebé 3.800 i més de 2.900 s’han registrat a Nova Gal·les del Sud i Victoria, respectivament. El país oceànic havia aconseguit contenir l’avenç del virus, però l’estat de Victoria, limítrof amb Nova Gal·les del Sud, ha presenciat un repunt de contagis de Covid-19 des de finals de juny, concentrat sobretot a la capital, Melbourne, de manera que va ser sotmesa a un confinament obligatori dimecres passat que es prolongarà durant sis setmanes.

A més, per evitar una possible expansió en altres regions, dimecres a la nit va entrar en vigor el tancament de la frontera entre els estats de Victoria i de Nova Gal·les del Sud, els dos principals territoris del país i la població conjunta dels quals supera el 50 % del total d’Austràlia.