Suspeses les importacions

La Xina detecta el coronavirus en gambes congelades procedents de l'Equador

Les autoritats asseguren que van donar positiu les proves en els envasos exteriors, mentre que els crustacis i envasos interiors van donar negatiu

zentauroepp54063765 gamba congelada200710110318

zentauroepp54063765 gamba congelada200710110318

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Primer va paralitzar les importacions de salmó europeu, ara, la Xina ha suspès aquest divendres les importacions de gambes blanques congelades de tres empreses equatorianes que operen al país asiàtic després de trobar restes de coronavirus en el seu envàs, va informar l’Administració General de Duanes.

En un comunicat, aquest departament va informar que les proves d’àcid nucleic fetes als envasos de gambes d’ Industrial Pesquera Santa Priscila, Empacreci i Edpacif van donar positiu i que «hi ha el risc» que transmetin el virus.

L’organisme demana, a més, a les empreses equatorianes la «retirada immediata» de les seves gambes congelades produïdes després del 12 de març, i els exigeix que se les emportin de tornada o les destrueixin.

Especifica que van donar positiu les proves fetes als envasos exteriors, mentre que gambes i envasos interiors van donar negatiu.

Així mateix, indica que el sistema de gestió de seguretat alimentària d’aquestes empreses no és l’adequat.

«A fi d’eliminar perills amagats i protegir la salut de la gent, anunciem la suspensió dels requisits necessaris per al registre d’aquestes empreses a la Xina, i se suspèn l’acceptació dels seus productes», afirma el comunicat.

Primer va ser el salmó

Notícies relacionades

Al juny el Govern de la Xina va decidir paralitzar la importació de salmó dels seus proveïdors europeus, després que alguns mitjans de comunicació estatals alertessin que el nou focus de Covid-19 havia sorgit després de trobar restes del virus en taules utilitzades per tallar salmó al mercat Xinfadi, un dels més grans de la capital.  Les autoritats xineses han pres aquesta decisió malgrat que els experts consideren poc probable la via de transmissió a través del peix. 

Els grans supermercats de Pequín van retirar el salmó de les seves prestatgeries. També els restaurants de la capital el van eliminar dels seus menús, davant del temor i dubtes dels consumidors.