Enllaça amb Espanya

França accelerarà l'alta velocitat entre Montpeller i Perpinyà

Aquest nou corredor donaria continuïtat als ramals que arriben pel sud des de Barcelona i pel nord des de París, Lió i Nimes

zentauroepp9945940 perpignan200708094321

zentauroepp9945940 perpignan200708094321 / RAYMOND ROIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nou primer ministre francès, Jean Castex, va afirmar aquest dimecres que té intenció d’accelerar el projecte de construcció de la línia de ferrocarril d’alta velocitat entre Montpeller i Perpinyà, que enllaça amb la que arriba des d’Espanya.

«Posaré tota la meva energia a fer-lo avançar a una velocitat superior a l’actual», va assegurar Castex al ser preguntat per aquest projecte en una entrevista al canal BFMTV, segons recull Efe.

El nou cap de l’Executiu francès, que és des del 2008 alcalde de la localitat de Prades, a una quarantena de quilòmetres de Perpinyà, va recordar, en qualsevol cas, les dificultats i els terminis per materialitzar una infraestructura com aquesta.

Nou corredor

Va explicar que si als anys setanta es necessitaven cinc anys, ara en són «10 o 15».

Notícies relacionades

Amb la línia d’alta velocitat entre Montpeller i Perpinyà, que es troben a 160 quilòmetres de distància, es crearia un nou corredor ferroviari que evitaria el pas per l’interior de les ciutats i donaria continuïtat als ramals que arriben pel sud des de Barcelona i pel nord des de París, Lió i Nimes.

El projecte preveu una línia mixta per al trànsit de trens de passatgers i de mercaderies, amb dues noves estacions als afores de Besiers i Narbona, i porta pràcticament congelat des del 2016.