PER FRENAR EL VIRUS

La Xunta tanca durant cinc dies la comarca d'A Mariña (Lugo) per brots de Covid-19

Les restriccions de mobilitat entraran en vigor aquesta mitjanit i es mantindran durant cinc dies

També es limitarà l'aforament i l'horari d'obertura dels locals, informa el 'conselleiro' de Sanitat

maria / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Xunta de Galícia ha pres la decisió de tancar durant cinc dies la comarca d’A Mariña (Lugo) a causa d’un brot de Covid-19 registrat a la zona a finals de juny i que, ara per ara, continua sumant positius. La mesura entra en vigor a les 00.00 hores d’aquest dilluns, 6 de juliol, i pretén evitar sortides de residents de l’àrea a altres territoris i reduir la mobilitat interna.

Es limitaran els aforaments i es redueixen els horaris d’obertura dels locals d’hostaleria de la comarca, que durant aquest període hauran de tancar a mitjanit. La mesura, dictada aquest diumenge, serà vigent fins divendres, dos dies abans de les eleccions autonòmiques, convocades per al diumenge 12 de juliol. 

El ‘conselleiro’ de Sanitat, Vázquez Almuiña, ha indicat que la mesura adoptada en vista d’aquesta situació pretén «augmentar el nivell d’exigència» en els catorze municipis d’aquest districte sanitari, on es mantindrà la mobilitat interna, sota unes noves normes que publicarà el Govern gallec. 

 

Brot, possiblement originat en bars

Notícies relacionades

El brot detectat en A Mariña es va donar a conèixer el 24 de juny i, segons va indicar president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, podria haver-se originat en «dos o tres bars» de la zona del port de Burela (Lugo). El primer dels casos es va detectar el 23 de juny al municipi de Xove i des d’aleshores s’han anat analitzant tots els contactes de les persones que s’han vist afectades pel brot, de manera que ja s’han fet centenars de proves PCR.

Malgrat el notable increment de positius, la majoria són asimptomàtics presenten símptomes de caràcter lleu, segons informen les autoritats sanitàries locals. S’estima que hi ha vuit persones ingressades, al voltant d’un centenar de contagiats i unes mil persones confinades.