MATERIAL CONTRA EL VIRUS

Tres detinguts i quatre investigats per la venda de milers de mascaretes falses

Els acusats venien tapaboques no homologats per tot el territori nacional

Se'ls acusa de delictes d'associació il·lícita, contra la salut pública i de blanqueig de capitals

mascarillas / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La segona fase de l’operació Coronafarma, que es va desenvolupar a l’abril a Àvila, s’ha estès a Madrid i València, se salda amb tres detencions i quatre persones investigades per la venda de milers de mascaretes no homologades procedents de la Xina. Als acusats se’ls imputen delictes d’associació il·lícita, contra la salut pública, blanqueig de capitals i contra la propietat industrial.

Després de l’explotació de la primera fase de l’operació d’abril, i després de l’anàlisi de la documentació confiscada, els investigadors de la Guàrdia Civil van aconseguir identificar els encarregats de la importació i distribució de les mascaretes no homologades i van aconseguir detenir i investigar aquestes set persones. El procediment que utilitzaven era el d’adquirir les mascaretes a la Xina per després enviar-les a València, des d’on se n’iniciava la distribució i venda per tot el territori nacional.

Mercaderia per valor de 300.000 euros

Notícies relacionades

L’operació Coronafarma va tenir el seu origen a l’abril, quan la Guàrdia Civil va aconseguir intervenir i retirar del mercat més de 260.000 mascaretes no homologades per un valor de 300.000 euros. Llavors es van detenir cinc persones i es van investigar dotze més com a presumptes autores dels delictes d’associació il·lícita, contra la salut pública, blanqueig de capitals, contra la propietat industrial, estafa i falsificació de document públic.

L’operació ha sigut desenvolupada per l’Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Arenas de San Pedro de la Comandància d’Àvila.