ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Més de 200 científics afirmen que la Covid es transmet també per l'aire

Els experts de 32 països sol·liciten a l'OMS que revisin les seves recomanacions actuals

L'agència de salut defensa que el virus es propaga principalment de persona a persona

zentauroepp53637184 barcelona  21 04 2020  coronavirus covid 19 en barcelona ser200604145516

zentauroepp53637184 barcelona 21 04 2020 coronavirus covid 19 en barcelona ser200604145516 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Centenars de científics afirmen que hi ha evidència que el coronavirus en partícules més petites en l’aire pot infectar les persones i demanen a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que revisi les seves recomanacions, segons va informar dissabte el ‘New York Times’.

L’OMS ha defensat que la malaltia es propaga principalment de persona a persona a través de petites gotes del nas o la boca, que s’expulsen quan una persona amb Covid-19 tus, esternuda o parla.

En una carta oberta a l’agència, que els investigadors planegen publicar en una revista científica la setmana que ve, 239 científics de 32 països descriuen l’evidència que mostra que partícules més petites poden infectar les persones. 

Petites gotes

Notícies relacionades

Ja sigui transportat per grans gotes que s’eleven a través de l’aire després d’un esternut, o per gotes exhalades molt més petites que poden surar al llarg d’una habitació, el coronavirus es transmet per l’aire i pot infectar les persones quan s’inhala, segons els científics. No obstant, l’agència de salut va dir que l’evidència del virus en l’aire no era convincent.

«Especialment en els últims mesos, hem estat afirmant diverses vegades que considerem possible la transmissió per via aèria, però certament no recolzada per evidència sòlida o fins i tot clara», va dir la doctora Benedetta Allegranzi, líder tècnica de prevenció i control d’infeccions de l’OMS.

Temes:

OMS Coronavirus