ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Llocs on les autoritats reconfinen per repunt de la Covid

Els rebrots de la pandèmia han provocat que diversos països facin marxa enrere en la desescalada

zentauroepp53855375 gutersloh alemania200623120038

zentauroepp53855375 gutersloh alemania200623120038

2
Es llegeix en minuts

Davant un repunt dels contagis per coronavirus, les autoritats de diversos països van decidir reintroduir mesures de confinament, sovint localitzades, com a Catalunya o a Melbourne dissabte.

- EUROPA

Espanya: Catalunya va ordenar aquest dissabte el confinament de la comarca del Segrià, on viuen unes 200.000 persones. Les entrades i sortides estan restringides en aquesta zona i les reunions de més de deu persones, prohibides.

Portugal: a la regió de Lisboa, nou «confinament a domicili» des de l’1 de juliol per a uns 700.000 habitants d’una vintena de barris, durant, almenys, dues setmanes.

Alemanya: el 23 de juny es van anunciar dos reconfinaments locals d’una setmana, que van afectar més de 600.000 persones a dos cantons veïns, Gütersloh i Warendorf. En el primer, les mesures es van prorrogar fins al 7 de juliol. Ja s’havia decidit un reconfinament el 18 de maig al cantó de Coesfeld.

Gran Bretanya: el 29 de juny, el govern va anunciar un enduriment del confinament a Leicester, incloent-hi el tancament de botigues no essencials, en un moment en què les restriccions s’estaven relaxant al país.

Itàlia: a Mondragone, a prop de Nàpols, prop de 700 persones van rebre ordres el 22 de juny de confinar-se al seu lloc de residència.

Ucraïna: reintroducció el 19 de juny de mesures estrictes de confinament.

- ÀSIA

Xina: Wuhan, bressol de l’epidèmia, va ser desconfinada a partir de principis d’abril, però l’ajuntament va tornar a imposar immediatament un confinament a 70 barris residencials dels 7.000 que componen la ciutat.

Índia: l’estat de Tàmil Nadu (sud) va ordenar el reconfinament des del 19 de juny fins a final de mes de l’aglomeració de Chennai. Aquesta mesura afecta uns 15 milions de persones.

Azerbaidjan: reconfinament estricte des del 22 de juny fins a l’1 d’agost.

- AMÈRICA

Estats Units: diversos estats van fer marxa enrere després de certes flexibilitzacions o bé van fer una pausa en el seu desconfinament, amb un tancament de bars a Califòrnia, Texas i Florida, així com tancaments de platges a Califòrnia i Florida.

Argentina: mesures de confinament endurides a Buenos Aires i la perifèria de l’1 al 17 de juliol. El 19 de maig, Còrdova, la segona ciutat més gran de l’Argentina, va fer també marxa enrere amb la flexibilització del confinament.

Panamà: tornada al confinament a partir del 8 de juny a la capital i en una província veïna.

Guaiana: enduriment el 10 de juny de les condicions de circulació de la població d’aquest territori francès, amb un reconfinament de 16 municipis (dels 22 existents) afectats pel virus, del 13 de juny al 15 de juny, i una extensió del toc de queda als altres dies. El 25 de juny, la prefectura va decidir el tancament de tots els bars i restaurants, el confinament selectiu d’una vintena de nous barris, i l’enduriment del toc de queda.

- ORIENT MITJÀ

Líban: reconfinament de quatre dies a partir del 13 de maig a la nit.

Notícies relacionades

Cisjordània: tancament durant cinc dies a partir del 3 de juliol. Les autoritats ja havien ordenat la setmana passada el tancament temporal de les ciutats de Naplusa (nord), Hebron i Betlem (sud).

- OCEANIA

Austràlia: milers de residents de Melbourne, que viuen a diversos edificis, hauran d’estar a casa seva durant almenys cinc dies a partir de dissabte.