MANIFESTACIÓ DE PROTESTA

Eibar es mobilitza per l'ensorrament a l'abocador de Zaldibar

Centenars de persones reclamen responsabilitats i denuncien l'actuació de les autoritats

Dos operaris continuen sepultats entre la runa cinc mesos després de l'accident

zentauroepp53991552 soc vertedero zaldibar200704193311

zentauroepp53991552 soc vertedero zaldibar200704193311 / Juan Herrero

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones s’han mobilitzat aquest dissabte a la tarda a la població basca d’Eibar  per reclamar que s’aclareixin les causes de l’ensorrament a l’abocador de Zaldibar, exigir responsabilitats i denunciar l’actuació de les autoritats.

Amb motiu de la celebració, el dia 6, del cinquè mes del col·lapse de l’abocador on dos operaris continuen sepultats, la plataforma Zaldibar Argitu ha organitzat una manifestació que ha sortit des de la plaça Unzaga d’Eibar.

La mobilització, que ha comptat amb el recolzament dels sindicats ELA, LAB i CCOO, ha estat encapçalada per dos cartells que recordaven Alberto Sololuze i Joaquín Beltrán, els dos treballadors desapareguts. Vestits amb granotes blanques i entre aplaudiments i crits de «Zadibar argitu», els participants han portat, a més, una pancarta en què reclamaven «responsabilitats».

Higiene democràtica

Portaveus de la plataforma han recordat que, cinc mesos després dels fets, «no s’han assumit responsabilitats», i després de lamentar el comportament del ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, i del conseller Iñaki Arriola, han denunciat que s’està davant «un escàndol públic» en què per «higiene democràtica» s’han de produir dimissions.

Notícies relacionades

Així mateix, Zaldibar Argitu ha criticat que davant «el pitjor desastre ecològic de les últimes dècades» i amb dues persones encara sepultades, el que s’ha viscut sembla que «no sigui tan important com per tractar-ho en campanya electoral».

Entre els assistents a la marxa s’ha pogut veure la coordinadora autonòmica de Podem Euskadi, Pilar Garrido, i el diputat de Podem per Biscaia Roberto Uriarte.