reivindiquen la seva professió

«No turistes, no ingressos»: els guies de Barcelona protesten per l'aturada de la Covid

La «gran majoria» estan aturats i continuaran aquest estiu «acudint als estalvis» a l'espera que el sector es reactivi

zentauroepp53950567 grafcat8857  barcelona  espa a   01 07 2020  aspecto de la c200701171726

zentauroepp53950567 grafcat8857 barcelona espa a 01 07 2020 aspecto de la c200701171726 / Marta Perez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Desenes de guies turístics de Barcelona habilitats per la Generalitat s’han concentrat aquest dimecres davant de la plaça de la Catedral per reivindicar la seva professió davant els que l’exerceixen sense formació, i perquè es visualitzi la problemàtica que pateixen per l’aturada del turisme per la Covid-19.

Convocats per APIT-Barcelona, amb el recolzament de l’Associació de Guies Habilitats per la Generalitat de Catalunya (Aguicat), desenes de persones s’han reunit aquest matí amb mascaretes i distància de seguretat per cridar l’atenció als visitants o transeünts que passejaven pel nucli antic de la capital catalana.

Amb pancartes com «Guia habilitat, turisme de qualitat», «No turistes, no ingressos» o «Tria bé qui et guia», han tractat de demostrar que els professionals habilitats són els que contribueixen a «generar riquesa» amb el pagament d’impostos, tal com ha explicat a Efe la presidenta de la junta d’Aguicat, Txell Carreres, que ha denunciat també la «precarització» de la seva professió.

Sense ingressos

Notícies relacionades

I és que, segons Carreres, la «gran majoria» dels guies habilitats –que són autònoms– estan aturats i continuaran aquest estiu «acudint als estalvis» a l’espera que el turisme es reactivi, però amb el temor que «a la tardor arribi un nou rebrot».

A més, al voltant d’un 10 % dels professionals ja han decidit «reconvertir-se dirigint la seva activitat al públic local, o bé duent a terme un altre tipus de feines per poder subsistir». «La resta estem començant a treballar amb el públic d’aquí, però molt a comptagotes», ha asseverat.

Temes:

Turisme