CORONAVIRUS

Investiguen si un brot a Castelló té com a origen Lleida

Hi ha 16 positius, cap d'ells greu i tots ja aïllats

El contagi es va poder produir en una reunió familiar per Sant Joan

test-pcr-coronavirus

test-pcr-coronavirus / daniaznar

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Una reunió familiar la nit de Sant Joan sembla que és darrere del focus de coronavirus que s’ha detectat a Castelló i que inclou de moment 16 casos positius, cap de greu i tots ja aïllats, segons ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana.

La investigació del departament sanitari apunta que a aquesta reunió va assistir una família procedent de Lleida i que un dels seus membres va presentar símptomes el dia 22 de juny, de manera que aquesta podria ser la procedència del focus.

La província de Lleida ha patit des de finals de maig diversos rebrots des que es va detectar el primer vinculat aparentment a una festa d’aniversari. Des d’aleshores també se n’han detectat d’altres: un en una residència, un altre entre un col·lectiu de temporers i l’últim entre els assistents a una barbacoa a la Vall d’Aran.

Una de les grans preocupacions de les autoritats sanitàries són actualment els casos importats per la mobilitat que es va recuperar després de l’acabament de l’estat d’alarma, tant pels moviments entre províncies com pels turistes que poden arribar de l’estranger.

En el cas del brot de Castelló ara s’estudia els contactes que han tingut durant aquesta última setmana els afectats per mirar de controlar i contenir una possible expansió.

Rafelbunyol, sota control

Notícies relacionades

D’altra banda la conselleria valenciana ha anunciat que sis dels set primers casos del rebrot en una empresa càrnia de la localitat valenciana de Rafelbunyol han sigut ja donats d’alta i que els set casos detectats en la segona onada de proves als treballadors d’UVESA s’han sotmès a noves proves per determinar si es tracta de casos actius, i per tant dins d’aquest brot, o si es tracta d’infeccions anteriors.

El departament també ha anunciat que per segon dia consecutiu no s’han produït morts al País Valencià, una dada que s’eleva a 11 dies a la província de Castelló, de manera que la xifra de morts contínua en 1.473 persones