notícia esperançadora

Llum verda al primer tractament anticoronavirus, el remdesivir

El comitè científic de l'Agència Europea del Medicament recomana la seva comercialització per tractar pacients greus que requereixen ventilació

FILE PHOTO: An ampule of remdesivir is pictured during a news conference at the University Hospital Eppendorf (UKE) in Hamburg, Germany, April 8, 2020, as the spread of coronavirus disease (COVID-19) continues.     Ulrich Perrey/Pool via REUTERS/File Photo

FILE PHOTO: An ampule of remdesivir is pictured during a news conference at the University Hospital Eppendorf (UKE) in Hamburg, Germany, April 8, 2020, as the spread of coronavirus disease (COVID-19) continues. Ulrich Perrey/Pool via REUTERS/File Photo / POOL New (REUTERS)

Es llegeix en minuts

El Periódico

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per la seva sigla en anglès) ha donat llum verda al primer tractament contra la Covid-19. En un comunicat recollit per l’agència ACN, l’EMA ha anunciat que recomana autoritzar la seva comercialització de manera condicional després de rebre el vistiplau del seu comitè científic.

Segons l’EMA aquest permís condicional és un tipus d’autorització que permet facilitar l’accés ràpid a medecines en moments d’emergència. No obstant, la companyia haurà de presentar uns informes finals sobre el medicament abans de finals d’any. Ara l’EMA espera que la Comissió Europea doni el seu vistiplau final en la pròxima setmana que permeti la comercialització del remdesivir a la UE.

Sis dies menys per recuperar-se

Notícies relacionades

El comitè científic de l’EMA va començar a avaluar el remdesivir a finals d’abril principalment amb dades de l’estudi de l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units. Segons l’EMA, l’assaig ha demostrat que els pacients greus tractats amb remdesivir es recuperen de mitjana en 12 dies, sis dies abans que la resta. Per contra, no es va detectar cap benefici entre els pacients menys greus ni en els pacients que ja estaven amb ventilació quan van començar a rebre el remdesivir.

L’EMA encara té pendent analitzar les dades sobre mortalitat en pacients tractats amb remdevisir. «Tenint en compte les dades disponibles, l’Agència considera que l’equilibri entre els beneficis i els riscos ha demostrat ser positiu en pacients amb pneumònia que necessiten oxigen suplementari», afirma en un comunicat. El remdesivir se subministra per via intravenosa als hospitals sota la supervisió del personal sanitari.