quart país més afectat

L'Índia torna a batre el seu rècord de contagis de coronavirus i sobrepassa els 450.000

S'han registrat gairebé 16.000 nous casos en un dia i les morts superen les 14.000 després de la confirmació de 465 en les últimes 24 hores

FILE PHOTO: A doctor wearing a protective face shield uses an infrared thermometer to measure the temperature of a child at his mobile health clinic, after his clinic and its adjoining areas were declared a micro-containment zone, after authorities eased lockdown restrictions that were imposed to slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in Ahmedabad, India, June 15, 2020. REUTERS/Amit Dave/File Photo

FILE PHOTO: A doctor wearing a protective face shield uses an infrared thermometer to measure the temperature of a child at his mobile health clinic, after his clinic and its adjoining areas were declared a micro-containment zone, after authorities eased lockdown restrictions that were imposed to slow the spread of the coronavirus disease (COVID-19), in Ahmedabad, India, June 15, 2020. REUTERS/Amit Dave/File Photo / Amit Dave (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Índia ha registrat aquest dimecres un nou rècord en la xifra de contagis diaris de coronavirus des de l’inici de la pandèmia, cosa que manté el país com el quart més afectat del món, per darrere dels Estats Units, el Brasil i Rússia.

Europa Press recull les informacions del Ministeri de Sanitat indi, que ha comunicat 15.968 nous casos, fins a un total de 456.183. Amb aquest balanç, ja són cinc els dies consecutius en què l’Índia ha registrat més de 14.000 contagis diaris, en una tendència a l’alça que coincideix amb l’aixecament progressiu de les mesures de control adoptades al març.

465 morts en 24 hores

La xifra de morts per la Covid-19 ha superat també aquesta setmana el llindar dels 14.000, en concret 14.476, després que en les últimes 24 hores s’hagin confirmat 465 morts més vinculades a aquesta malaltia, derivada del brot de coronavirus que es va originar el 2019 a la ciutat xinesa de Wuhan, segons ‘The Times of India’.

Maharashtra, amb més de 139.000 positius i més de 6.500 morts, es manté com l’estat més afectat, amb Bombai com a principal epicentre. Preocupa també la situació a la regió metropolitana de Nova Delhi, que va registrar entre dimarts i dimecres gairebé 4.000 casos més, per sobre de les dades de Maharashtra.

Exèrcit al rescat

Davant de l’augment creixent dels casos de coronavirus, el Govern ha decidit desplegar l’exèrcit a Nova Delhi per gestionar els centres de nou tractament, on ara hi ha milers de llits addicionals per tractar pacients amb Covid-19.

«S’ha donat instruccions al personal de les Forces Armades per oferir atenció mèdica als pacients que es troben a Delhi», ha indicat el ministre de l’Interior, Amit Shah. L’Índia és ara el quart país més afectat per la pandèmia, per darrere dels Estats Units, el Brasil i Rússia.

Nova Delhi tindrà 550.000 casos abans d’acabar juliol

Notícies relacionades

Les autoritats de Nova Delhi estimen que la ciutat arribarà als 550.000 casos de coronavirus abans que finalitzi el mes de juliol, per la qual cosa necessitarà 150.000 llits d’hospital. El Govern ha alertat que el sistema sanitari es troba sota una «forta pressió» actualment.

«Hem hagut de traslladar pacients en autobusos», han lamentat les autoritats locals en una carta enviada al Ministeri de l’Interior en la qual asseguren que el sistema «està creant el caos a Nova Delhi».