05 jul 2020

Anar al contingut

a Uttar Pradesh

Diversos micos roben mostres de pacients ingressats per Covid-19 en un hospital de l'Índia

Els animals es van introduir en un dels laboratoris del centre sanitari i haurien agafat les mostres d'almenys tres persones

Diversos micos roben mostres de pacients ingressats per Covid-19 en un hospital de l'Índia

JACK TAYLOR

Un grup de micos han robat aquest divendres una sèrie de mostres de sang de pacients ingressats per coronavirus en un dels hospitals més grans de l’estat d’Uttar Pradesh, al nord de l’Índia. Tal com ha explicat el personal de l’hospital a la cadena NDTV, les mostres no tenien Covid-19 en si mateixes, sinó que eren mostres de sang preparades per sotmetre-les a diferents anàlisis després de ser extretes de pacients que ja havien donat positiu en coronavirus.

«No eren mostres de Covid-19 sinó de sang de pacients que anaven a ser sotmeses a anàlisis rutinàries. Ja s’han tornat a treure mostres de sang als pacients afectats», ha indicat SK Garg, metge de l’hospital. Els micos, que es van introduir en un dels laboratoris de l’hospital, haurien mossegat una sèrie de guants i haurien agafat les mostres d’almenys tres pacients diferents.

L’hospital és un dels més importants del país en la lluita contra el coronavirus i té, a més, un laboratori important. Les autoritats han recalcat que no hi ha indicis ni estudis científics que mostrin que el coronavirus pot transmetre’s dels micos als humans.

No obstant, els pocs animals que han donat positiu en coronavirus havien estat en contacte directe amb algun infectat, tal com assenyalen les dades dels Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units.