A chiclana

Detingut el 'capo' més important de la droga del Campo de Gibraltar

Jesús Heredia, àlies 'El Pantoja', controlava presumptament gairebé tot el transport d'haixix des del Marroc fins a Cadis

zentauroepp53528564 operaci n policial para desarticular el clan de los pantoja 200525165304

zentauroepp53528564 operaci n policial para desarticular el clan de los pantoja 200525165304

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut aquest dimecres Jesús Heredia, àlies ‘El Pantoja’, considerat el ‘capo’ més important de la droga del Campo de Gibraltar que controlava presumptament la pràctica totalitat del transport d’haixix des del Marroc fins a Cadis, segons informen a Efe i Europa Press fonts policials.

Ha sigut la Brigada Central d’Estupefaents de la UDYCO l’encarregada de l’operació que ha culminat amb l’arrest d’Heredia, cap del clan de Los Pantojas, i mà dreta d’Abdellah El Haj Sadek El Membri, àlies ‘Messi’, precisen les fonts. L’arrestat estava amagat en una zona de luxe de la platja de Chiclana, fora de la seva zona d’influència.

Buscat per delictes de narcotràfic i organització criminal

Fins ara en situació de cerca i captura i amb diverses causes judicials pendents, Heredia estava sent buscat per presumptes delictes de narcotràfic i organització criminal, afegeixen les fonts. 

Fa un mes, el 25 de maig passat, agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, en el marc de l’operació ‘Caniche/rubio’, van desmantellar l’organització de Los Pantojas amb la detenció de 36 presumptes integrants. Per a això, es van fer 18 entrades i registres a la comarca del Campo de Gibraltar, on es van intervenir 4.300 quilograms d’haixix, 19 vehicles, nou embarcacions semirígides, d’esbarjo, pesquera i motos aquàtiques, nombrós material electrònic, de telefonia i nàutic, un subfusell i una arma curta i diners en efectiu.

Investigació iniciada l’abril de l’any passat

La investigació conjunta es va iniciar l’abril de l’any passat, constatant que al capdavant del grup es trobava un conegut per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat anomenat ‘El Pantoja’, que suposadament està vinculat amb el narcotràfic des de la seva joventut i que hauria anat escalant llocs i ha arribat a ser home de confiança del narcotraficant fugit de la justícia anomenat ‘El Messi’, per a qui feia tasques seguretat i logística.

L’organització funcionava a tall de cooperativa i no dubtaven a exercir la violència per escapar-se de l’acció policial. A més, el clan estava format per diversos grups que interactuaven per dur a terme les partides. Per sota del cap de l’organització, el seu lloctinent, supervisava sota la direcció del primer les tasques tant de terra com per aigua.

Dues maneres d’introduir haixix a la costa

Notícies relacionades

L’organització tenia dues maneres d’introduir l’haixix a la costa, de dia i de nit. En les hores diürnes realitzaven les partides en embarcacions d’esbarjo i aprofitaven els caps de setmana, quan hi ha més tràfec d’aquestes embarcacions, per desembarcar utilitzant el transbord amb embarcacions semirígides. En cada partida introduïen una mitja tona de droga.

En hores nocturnes, preferiblement de matinada, introduïen la droga en potents embarcacions semirígides, conegudes com a gomes, que solen portar d’una a tres tones d’haixix.

Temes:

Drogues