26 detinguts

Cau una banda que cultivava marihuana en naus industrials de Catalunya

Els agents han intervingut drogues per un valor superior al milió d'euros

acn vid 20 120058 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup criminal després de detenir un total de 26 persones (set de les quals han entrat a presó provisional) dedicades al cultiu massiu de marihuana en 11 naus industrials distribuïdes per tot Catalunya per a la seva posterior distribució internacional, i han intervingut drogues per un valor superior al milió d’euros.

L’última fase de l’operatiu ha permès detenir nou persones, que s’afegeixen a les 17 ja arrestades des que es va iniciar la investigació al febrer: els 26 es consideren presumptes autors dels delictes de pertinença a grup criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, ha informat aquest dissabte la policia catalana en un comunicat.

Al febrer, els Mossos van localitzar una plantació de marihuana en una nau industrial de Castellví de Rosanes (Barcelona) i les indagacions van determinar que al darrere hi havia una complexa xarxa criminal que controlava més plantacions, i que els investigats havien llogat diverses naus i domicilis per tot Catalunya.

Distribució de tasques

El grup comptava amb una estructura ben definida i amb una clara distribució de tasques: els responsables disposaven de diversos grups de persones encarregades de vigilar contínuament les naus, i algunes d’elles vivien en condicions precàries a l’interior.

Per enviar drogues fora de Catalunya, utilitzaven camions de transport de mercaderies per dissuadir els controls i els tancaments de fronteres pel coronavirus, es movien sempre de nit, i canviaven sovint de vehicle i de via de comunicació.

225 quilos de marihuana

Notícies relacionades

El 16 de juny es va establir un operatiu policial que va permetre detenir nou membres de l’organització i fer set entrades i registres a cinc naus i dos domicilis de Vic, Castellví de Rosanes, El Masnou, Montcada i Reixac (Barcelona), Tarragona i Reus (Tarragona).

En les seves diferents fases, s’han intervingut 225 quilos de marihuana preparada per al consum, 5.600 plantes en estat avançat de creixement, i mil esqueixos de la droga: el total de les substàncies tenen un valor superior al milió d’euros al mercat il·lícit català. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.