CORONAVIRUS

El brot de Rafelbunyol sembla «de baixa transmissió»

L'existència de tres casos en una mateixa unitat familiar va portar a fer proves a 349 treballadors d'una càrnia

Després de detectar quatre casos més entre els seus companys, encara falten per fer-se prop d'un centenar de proves

zentauroepp53856315 valencia 23 6 2020  sociedad  coronavirus detectan un brote 200623133627

zentauroepp53856315 valencia 23 6 2020 sociedad coronavirus detectan un brote 200623133627 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Després de dos dies de silenci, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat valenciana van confirmar aquest dimecres l’existència d’un brot de coronavirus amb set casos actius en una empresa càrnia de la localitat de Rafelbunyol, tot i que va informar que les primeres estimacions epidemiològiques «apunten a un baix índex de transmissió».

Això sí, segons va confirmar el departament, encara queden per fer-se prop d’un centenar de proves als treballadors d’UVESA, que completaran el quadro de contagis dins de la companyia.

Les alarmes es van encendre al detectar-se tres casos en un mateix nucli familiar de persones que treballaven en aquesta empresa, cosa que va portar a estudiar els contactes a UVESA, per a la qual cosa es van fer un total de 349 proves, de les quals quatre van donar positiu. A més de les PCR a la resta de treballadors, la investigació prossegueix ara amb els seus contactes fora de la feina.

Advertències a l’empresa

La conselleria va fer públiques també les advertències que ha traslladat a l’empresa, entre les quals destaquen que «en cap cas les persones a l’espera del resultat de les proves haurien d’anar a treballar», una cosa que fins dimarts passat sí que estava passant, segons van confirmar a EL PERIÓDICO alguns treballadors.

A més, s’insta l’empresa a fer una PCR en menys de 24 hores a cada cas sospitós i a mantenir-los aïllats fins a l’arribada dels resultats mentre es comença a localitzar els seus «contactes estrets».

«Per a la reincorporació al seu lloc de treball serà necessari fer una PCR, a més de la resolució de símptomes almenys tres dies abans, i un mínim de 10 dies des de l’inici dels símptomes», ha establert la conselleria.

El departament sanitari ha recordat també als treballadors que no han d’anar a treballar si tenen «simptomatologia» i que han de posar-lo «en coneixement del seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció».

També s’insta els que estiguin en aïllament per contacte estret a complir el període d’aïllament estipulat pel protocol del Ministeri de Sanitat i no podran anar a la feina fins que aquest aïllament sigui aixecat pel seu centre d’atenció primària o el seu servei de prevenció.

Càrnies sota la lupa

Notícies relacionades

El sector carni està sota la lupa dels epidemiòlegs després que més de 1.500 treballadors d’una empresa alemanya s’hagin encomanat al districte de Gütersloh i el seu govern regional hagi decidit confinar 360.000 persones amb mesures similars al de l’inici de la pandèmia. Igualment una regió limítrofa ha establert algunes noves mesures de control. 

Els científics estudien ara si les condicions de treball que es donen en aquests centres, la baixa temperatura i la falta de ventilació natural principalment, afavoreixen la transmissió de la Covid-19 més enllà de la falta de mesures de distanciament social d’aquesta empresa alemanya que es va constatar en la investigació.