a l'oest del país

El brot de coronavirus a la indústria càrnia d'Alemanya supera els mil contagis

Els positius entre la població no han augmentat significativament, per la qual cosa hi ha moltes possibilitats d'evitar un confinament a la regió

zentauroepp53799819 rheda wiedenbrueck  germany   18 06 2020   the logo of the m200618153544

zentauroepp53799819 rheda wiedenbrueck germany 18 06 2020 the logo of the m200618153544 / FRIEDEMANN VOGEL

1
Es llegeix en minuts

El brot registrat a l’empresa càrnia Tönnies a l’oest d’Alemanya ha fet que 1.029 treballadors donin positiu en coronavirus, després de realitzar-se 3.127 tests, ha informat aquest dissabte el cap del districte de Gütersloh (estat federat de Renània del Nord-Westfàlia), Sven-Georg Adenauer. Adenauer ha explicat que els nous contagis entre la població en general no han augmentat significativament i que hi ha moltes possibilitats d’evitar un confinament a la regió. 

«Tenim bones possibilitats d’evitar un confinament; en la població en general no es registren casos elevats de contagi. El que passa la indústria càrnia és una excepció», ha afirmat. La prioritat ara és interrompre la cadena de contagis i evitar el confinament. 

Les autoritats municipals van entrar ahir a la nit a l’empresa i van recollir dades del personal per veure on viuen els treballadors, realitzar els tests pertinents i donar-los l’ordre de fer quarantena. La mesura afecta prop de 7.000 treballadors, per la qual cosa els casos positius encara poden augmentar. 

Notícies relacionades

El primer ministre de Renània del Nord-Westfàlia, Armin Laschet, va indicar que fins ara no hi havia hagut un brot tan important en aquest estat federat i va ressaltar que és important que tots ara compleixin les regles. 

El brot ha provocat que Gütersloh arribi a les 92 noves infeccions setmanals per 50.000 habitants, superant clarament el límit dels 50 contagis per 50.000 persones a partir del qual les autoritats s’han compromès a prendre mesures puntuals. En principi, Laschet descarta un confinament a la zona mentre el brot estigui localitzat i sota control.