Afecta dos districtes

Alemanya confina 640.000 persones per un rebrot de coronavirus

La mesura s'ha adoptat després de la localització de contagis en un escorxador a Rin del Nord-Westfàlia

zentauroepp53850826 guetersloh  germany   june 22  a police car stands outside a200623120356

zentauroepp53850826 guetersloh germany june 22 a police car stands outside a200623120356 / Sean Gallup

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alemanya ha anunciat un confinament local per un rebrot de coronavirus en un gran escorxador a l’estat federat de Rin del Nord-Westfàlia. Les autoritats han ordenat el tancament parcial de la vida pública per a 640.000 persones durant una setmana al districte de la ciutat de Gütersloh, en el qual s’han registrat 1.553 casos confirmats de Covid-19 entorn de la planta càrnia, i al districte de Warendorf. Es tracta del primer confinament després de la relaxació de les restriccions al país.

En una roda de premsa, el cap del Govern regionalArmin Laschet, ha anunciat una mesura que en principi va qualificar d’innecessària si només es té en compte «el punt de vista de les xifres», perquè, més enllà del rebrot a l’empresa càrnia Tönnies, el nombre d’encomanats al districte afectat és de 24.

«Això ens permetria dir que el focus està localitzat, però farem un pas més i ordenarem el tancament de la vida pública al districte de Gütersloh», amb l’objectiu de «calmar» i «aclarir» la situació general. Centenars de policies garantiran el compliment de les restriccions.

Realització de tests massius

La idea governamental és poder determinar aquesta setmana fins a quin punt es pot haver estès el coronavirus entre la població amb la realització de tests massius. Bona part dels treballadors afectats procedeixen de Romania i Bulgària, als quals Laschet va garantir una «atenció acurada», atenent les dificultats, que suposa la seva situació de quarantena allunyats de la seva família.

En aquest sentit, els agents de policia proporcionaran ajuda humanitària als ciutadans afectats pel confinament i s’enviaran intèrprets polonesos, romanesos i búlgars a la zona, ja que la majoria procedeixen de països de l’Est.

El cap del Govern regional va afegir que es tracta del primer districte afectat per la reintroducció de mesures restrictives des que es van començar a aixecar gradualment a Alemanya al llarg del mes de maig, fet que suposa una tornada a la situació de diverses setmanes enrere. Va dir que és conscient de l’«enorme càrrega» que suposa per a la població la reintroducció de restriccions.

«Sabem que al districte el nombre de contagis no ha augmentat i tot i així exigim de la gent que accepti el tancament de la vida pública», va dir, i va assegurar que es tracta d’una «mesura temporal» i «profilàctica» que estarà vigent una setmana i podrà aixecar-se si la situació ho permet. No obstant, va advertir, les mesures restrictives també es podran prolongar si es considera necessari.

Evitar-ne l’expansió

Notícies relacionades

Va afegir que allà on les xifres augmenten i hi ha una amenaça, cal actuar amb decisió i tornar a les mesures introduïdes al març per contenir la pandèmia, i va remarcar la necessitat de fer el possible per què aquest rebrot no s’estengui més enllà del districte afectat.

«Reintroduirem la contenció a tot el cantó de Gütersloh», que té uns 360.000 habitants a l’oest del país, va anunciar el líder de la regió, Rin del Nord-Westfàlia, Armin Laschet.