a la casa de pérez galdós

Els Reis inicien el seu recorregut per Espanya a les Canàries

Turisme, cultura i agricultura són els tres àmbits que centren aquest dimarts la visita de Felip i Letizia a l'arxipèlag

c310911e-1372-4e03-a40c-6275b5d5971c-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
La Provincia

Felip VI i Letizia han arribat a Gran Canària com a primer destí d’un gira per tot Espanya. Turisme, cultura i agricultura. Són els tres àmbits que centren aquest dimarts, 23 de juny, la visita dels Reis a les Canàries, el primer destí d’una gira que els portarà fins a finals de juliol per totes les comunitats autònomes, una vegada recuperada la mobilitat entre territoris després del final de l’estat d’alarma diumenge, avança ‘La Provincia’, del mateix grup editorial que ‘El Periódico de Catalunya’.

En vuit hores estaran a les dues illes de la capital. Si a Gran Canària Felip VI i Letizia es reuniran amb una representació del sector turístic –fins a una trentena dels que componen el Consell Canari de Turisme–, a Tenerife faran el mateix amb portaveus agrícoles i cooperativistes de totes les illes.

Felip VI i Letizia han arribat a mig matí a la base militar de Gando, a Gran Canària, i s’han traslladat directament a un dels carrers del centre de la ciutat per arribar a peu a la casa museu de Galdós, a les 11.45 h, el centenari de la mort del qual es commemora aquest any.

Els Reis han arribat acompanyats per la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, i han sigut rebuts pel president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, i l’alcalde de Las Palmas, August Hidalgo.

Grups de ciutadans s’han concentrat als voltants per rebre també amb aplaudiments i visques la parella real.

Han saludat algunes d’aquestes persones guardant la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries i en aquell moment sense la mascareta que preveien utilitzar a l’interior del museu.

Una d’aquestes persones ha reclamat l’atenció de la reina per comentar-li que demà era el seu aniversari, davant de la qual cosa Letizia li ha traslladat la seva felicitació per endavant.

Poc després han recorregut  el passeig de les Canteras durant poc menys d’una hora i posteriorment s’han reunit a l’Hotel Santa Catalina amb els representants del sector del turisme, un dels més afectats per la pandèmia del coronavirus i que sostenen el 40% del PIB de la comunitat autònoma. Forçats al tancament el març amb la declaració de l’estat d’alarma, el 80% dels 120.000 treballadors a les illes acollits a erto estan relacionats amb aquesta activitat directament o indirectament.

Notícies relacionades

A aquesta trobada hi han assistit responsables de les patronats dels set ajuntaments, representants dels municipis turístics, de les federacions d’empresaris Gran Canària, Fuerteventura, Lanzarote i de la província de Santa Cruz de Tenerife, de la Fecam, hotelers, empresaris del sector del lleure, guia turístics, portaveus de les cambres de comerç, els presidents de les patronals canàries, un representant d’UGT i el secretari general de CCOO Canàries.

Tant a les Canàries com a la resta de comunitats, els Reis volen recolzar amb les seves visites les institucions i els col·lectius que han fet front a la crisi sanitària i que han de prosseguir fent esforços davant de les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Es desplaçaran a la tarda a Tenerife.