qüestionada nova normalitat

Les discoteques es neguen a obrir si es prohibeix el ball

El sector denuncia que, per contra, abunden les festes il·legals en parcs i jardins

L'oci nocturn està «tocat de mort i necessita flexibilització», avisa Mas Espinalt

zentauroepp53832662 21 06 2020 barcelona reportaje  carpe diem discoteca fotos a200623115223

zentauroepp53832662 21 06 2020 barcelona reportaje carpe diem discoteca fotos a200623115223

2
Es llegeix en minuts
Efe

El sector de les discoteques ha lamentat que el Govern hagi decidit prohibir el ball a les discoteques quan abunden, ha assegurat, les festes il·legals a parcs i jardins, i ha advertit que els establiments d’oci nocturn no obriran les portes mentre no es pugui ballar.

Així ho ha sostingut durant la comissió de Cultura al Parlament el secretari general del Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província i president de la Federació Nacional d’Oci Nocturn Espanya de Nit, Ramon Mas Espinalt.

Tal com ha denunciat, el sector de l’oci nocturn està «tocat de mort i necessita flexibilització», per la qual cosa, ha dit, si la Generalitat no permet que obrin les pistes de ball, demanaran un rescat econòmic per intentar sortir a la superfície.

«Si des de Salut ens diuen que no es pot ballar per raons sanitàries, ho acatarem» [...]. Però serem molt durs amb el Govern i exigirem que es compleixin totes les mesures sanitàries a tot arreu», ha asseverat.

Ha recordat així l’«espectacle impressionant» de les platges de Barcelona, on s’han congregat milers de persones en els últims dies «sense cap tipus de control sanitari» i les «més de 4.000 festes il·legals, centenars de ‘botellons’ a parcs i jardins» i «festes en cases» detectades fins ara.

«Tindrem la mà estesa amb l’administració per col·laborar en tot amb responsabilitat màxima, però serem inflexibles a exigir el mateix que se’ns exigeix a nosaltres», ha insistit.

Mas Espinalt també ha criticat que la decisió del Govern de prohibir les pistes de ball s’hagi produït quan moltes empreses ja havien tret bona part del seu personal dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) per reprendre l’activitat i ha recordat que la majoria d’empreses han d’afrontar un cost mitjà de 30.000 euros mensuals sense obrir.

Un conjunt de circumstàncies que, ha alertat, poden «matar un sector que ha fet la feina i té un protocol establert» i abocarà molts joves a «anar a un pàrquing o a parcs i muntar festes il·legals».

Notícies relacionades

D’altra banda, també ha ressaltat que si no es pot ballar dins les discoteques, la patronal de l’oci nocturn proposarà fer festes populars, un esdeveniment «bàsic», però amb «control».

La resolució publicada ahir al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i aprovada en el marc del Procicat estableix que les discoteques només podran obrir al públic per al consum a la barra o en taules, tant a les terrasses com als espais tancats, i que les zones de ball hauran de tancar-se al públic mitjançant barreres físiques o un control permanent.