sortida massiva de la ciutat

Allau de rescats de muntanya en el primer cap de setmana sense restriccions

Els bombers han hagut de dur a terme més d'una dotzena d'operacions en diferents punts de Catalunya, tot i que cap amb ferits greus.

zentauroepp53838049 pla obert de l helic pter dels bombers de la generalitat que200621171832

zentauroepp53838049 pla obert de l helic pter dels bombers de la generalitat que200621171832 / Bombers de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts

La massiva sortida de ciutadans a la muntanya en el primer cap de setmana de ‘nova normalitat’ ha ocasionat molta feina per als bombers  de la Generalitat, que han hagut de dur a terme més d’una dotzena de rescats en diferents punts de Catalunya, tot i que cap amb ferits greus. Aquest diumenge, equips de bombers han hagut d’auxiliar muntanyencs a les localitats de Cornudella de Montsant, Begur, Riu de Cerdanya, Arenys de Munt i Collbató.

A Cornudella de Montsant s’ha activat a mig matí una dotació per atendre una senderista que havia caigut per un desnivell d’1,5 metres per la zona del pantà de Siurana.

A Begur, una persona ha caigut a la zona de roques d’una platja, sense ferides de gravetat, igual que un excursionista que ha relliscat quan baixava del Moixeró, a Guils de Cerdanya i ha hagut de ser traslladat en helicòpter.

Poc després, a Arenys de Munt una dona ha caigut al camí de Lourdes, en una pista de difícil accés, a 10 minuts del santuari, mentre que una altra persona també ha patit una caiguda a Collbató quan tornava de fer una paret d’escalada. Ahir dissabte, els bombers també van haver de rescatar dos ciclistes de muntanya a Madremanya i a Molins de Rei.

També es va auxiliar un excursionista accidentat a Rasos de Menter, a la Vall d’en Bas, i una escaladora que va patir un caiguda lleu al sector d’escalada de Penya Ginesta, a Sitges.

Notícies relacionades

Així mateix, dos ciclistes es van accidentar ahir dissabte a la zona de Can Cadafalc, a Castellar del Vallès, i un motorista va sortir de la pista forestal i va caure al riu a la zona de Verge del Coll, a Osor. El ferit va ser rescatat del riu i traslladat amb llitera de niu fins a l’ambulància del SEM.

També ahir els bombers van ser alertats que una dona s’havia perdut mentre buscava bolets per una zona boscosa, entre les carreteres T-704 i TV-7092, a Vilaplana. En un comunicat, els Bombers de la Generalitat han apel·lat a la prudència per poder disfrutar del medi natural amb seguretat i tenint en compte consells bàsics de seguretat a la muntanya i recordant la importància de mantenir igualment mesures de seguretat per la Covid-19 com el rentat de mans, la distància de seguretat i les mascaretes.