FINAL DE LA ALARMA

Reobertes les fronteres d'Espanya amb França a la Jonquera

Nombrosos francesos han aprofitat per creuar i acudir als comerços a comprar alcohol, tabac i aliments

perthus vid 21 120256 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge a les 00.00 hores la frontera entre Espanya i França a la Jonquera (Girona) ha reobert després d’aixecar-se les restriccions de moviment entre els estats de l’espai Schengen a Europa coincidint amb el final de l’estat d’alarma pel coronavirus.

A primera hora del matí la policia francesa ha controlat els accessos dels visitants al país per la carretera, i més tard han començat els controls policials a la part espanyola de la frontera, una vegada s’han retirat els agents francesos.

Les fronteres terrestres i aèries havien estat tancades des del 17 de març, quan el Govern va declarar l’estat d’alarma i va limitar la mobilitat per fer front a la pandèmia.

Aglomeracions als comerços

Notícies relacionades

La reobertura de la frontera ja l’han començat a notar els comerços de la Jonquera, que ha rebut els primers clients francesos. Malgrat que es temia una baixada massiva dels visitants de França, al final no ha sigut així i el pas del Pertús ha registrat aglomeracions importants aquest diumenge.

La majoria de francesos que han aprofitat per creuar la frontera ho han fet per comprar alcohol, tabac i aliments, productes molt més econòmics a Espanya.