rectificació d'interior

Buch ara afirma que no hi ha límit de persones en les reunions de Sant Joan

«A casa podeu fer el que creieu oportú, però intenteu garantir mesures», diu el conseller

Fa només uns dies, es recomanava que l'aforament màxim de les revetlles particulars fos de 20 persones

lainz43935081 barcelona 23 06 2013 verbena de sant joan en can fabra   fot180623221733

lainz43935081 barcelona 23 06 2013 verbena de sant joan en can fabra fot180623221733 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

En contra de la recomanació de fa només uns dies que les reunions per la revetlla de Sant Joan no fossin de més de 20 persones, aquest diumenge el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat que no hi haurà límit màxim en aquesta celebració. No obstant, ha demanat que es compleixin les mesures de seguretat i protecció contra el coronavirus: distanciament social, mascareta i rentat de mans.

En una entrevista del canal de notícies 3/24, ha donat aquest missatge: «A casa podeu fer el que creieu oportú, però intenteu garantir aquestes mesures senzilles».

Tot i així, ha recordat que les reunions al carrer són sancionables si no es compleixen aquestes mesures, ja que la Generalitat ha optat «per una regulació mínima però que garanteixi la protecció i l’autoprotecció».

Les sancions «aniran en funció de la mesura que s’hagi saltat, de quin és l’incompliment o el grau d’incompliment, o de si es repeteix».

Recórrer multes

La Generalitat preveu que algunes de les multes que es van posar durant l’estat d’alarma a partir d’ara siguin recorregudes: «És un dret que tenim els ciutadans, una vegada ens sancionen podem presentar un recurs i donar explicacions», ha afirmat el conseller.

Notícies relacionades

En total s’han posat unes 140.000 multes a Catalunya durant el confinament, per la qual cosa han ampliat el personal del cos per fer front a aquesta situació.

Quant a la mobilitat, ha explicat que fins aquest diumenge no s’ha notat un repunt: «Ens hem preparat per afrontar una mobilitat molt elevada que al final no ha sigut així», i ha informat que es mantindran els 1.400 controls previstos.