amb mesures de seguretat

Milers de nens i joves comencen aquest dilluns les colònies a Catalunya

Les activitats estiuenques seran «el millor antídot contra els efectes negatius del confinament»

Mascaretes, higiene de mans i entrades i sortides esglaonades són algunes de les normes

Un grupo de niños, durante una actividad de Fundesplai.

Un grupo de niños, durante una actividad de Fundesplai. / ARCHIVO / FUNDESPLAI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb el comiat del curs de divendres passat, majoritàriament de forma telemàtica, milers de nens i joves començaran demà les colònies i els casals d’estiu a tot Catalunya, que aquest any estaran marcats per les normes de seguretat per prevenir contagis de coronavirus.

Les dues principals organitzacions d’activitats de lleure d’estiu, la Fundació Pere Tarrés i Fundesplai, ja ho tenen tot a punt per iniciar la campanya, poques hores després que s’hagi aixecat l’estat d’alarma per la pandèmia. Totes dues s’han adaptat a les normatives higienicosanitàries establertes per les autoritats i es prioritzarà la seguretat dels nens i monitors, així com el vessant pedagògic per ajudar els petits a adaptar-se a la nova normalitat.

Fundesplai vol superar aquest estiu la xifra de 68.000 participants registrada en el 2019, per a la qual cosa ha fet una crida a col·laborar amb la seva campanya solidària per poder becar els nens en situació vulnerable i puguin anar de vacances.

Les colònies i casals d’estiu seran «el millor antídot contra els efectes negatius del confinament en la infància», segons els responsables d’aquesta associació, que han destacat el fet que es dona prioritat a les activitats a l’aire lliure, on nens i joves podran tornar a jugar, respirar aire net, navegar en piragua, banyar-se a la piscina, travessar un bosc d’aventura o practicar el tir amb arc, allunyats per uns dies de les pantalles de mòbils i tauletes.

Sense visites de familiars

Entre altres mesures de seguretat, a Fundesplai han senyalitzat el perímetre de les finques o casals per restringir el pas a qui no participi en les colònies o sigui de l’equip de monitors, faran control d’accessos i registre de simptomatologia, no permetran visites de familiars i organitzaran de manera esglaonada les entrades i sortides dels participants. Els proveïdors entraran per un altre accés i cada vegada que entri un participant o un monitor li prendran la temperatura.

Al menjador  de les cases de colònies separaran i delimitaran amb mampares els espais per acollir els petits grups de convivència, marcaran amb fletxes a terra els itineraris d’entrada i de sortida, els nens s’asseuran mantenint la distància física i només el monitor servirà el menjar. A les habitacions, limitaran el nombre de llits i disposaran la seva posició de manera que garanteixi la distància física. També es ventilaran els espais interiors com a mínim tres vegades al dia i netejaran i desinfectaran periòdicament.

Pere Tarrés

Mentrestant, en les activitats estiuenques de la Fundació Pere Tarrés i els 200 centres d’esplai federats del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) ja s’han inscrit més de 16.500 nens i joves i han rebut 1.700 sol·licituds de beques.

Notícies relacionades

Els primers centres de la Fundació Pere Tarrés que obriran demà seran els de Barcelona ciutat, Barberà del Vallés, Premià de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Cerdanyola del Vallès i Sant Just Desvern.

Entrada per torns, ús de mascaretes, higiene recurrent de mans, distància física entre els nens i distribució en grups reduïts a fi d’evitar contagis són algunes de les normes de seguretat implantades en totes les activitats.