AL MÒDUL DE DONES

La presó de Brians retira el gel desinfectant perquè les recluses en feien cubates

Un grup d'internes van ser sorpreses emborratxant-se a la biblioteca del centre penitenciari

52483601 59

52483601 59 / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires, ha ordenat retirar el gel desinfectant del mòdul de dones després que funcionaris enxampessin un grup d’internes consumint una mena de cubata fet amb una barreja de gel amb Coca-Cola, segons informa la SER Catalunya citant fonts penitenciàries.

L’incident va passar el cap de setmana passat a la biblioteca de la presó. A principis de setmana el centre havia instal·lat hidrogels a l’entrada dels mòduls i a la zona de les cabines telefòniques per garantir la higiene i evitar contagis per coronavirus. Cinc dies després, els va haver de retirar del mòdul de dones per evitar borratxeres amb aquest cubata improvisat.

Notícies relacionades

En altres zones de Brians 1 sí que es mantenen els hidrogels. En altres presons com Quatre Camins no s’han arribat a subministrar.

Alguns dels gels hidroalcohòlics que es comercialitzen aquests dies procedeixen de vins o licors. De fet, des de l’inici de l’estat d’alarma, destil·leries i cellers de tot el país han ofert els seus excedents per elaborar aquests desinfectants. Tot i que alguns d’aquests gels no tenen un elevat contingut en alcohol, es desaconsella ingerir-los perquè poden ser tòxics.